0.8 C
Bucharest
Saturday, 9 December 2023
HomeInvestigații România LiberăFOTO. Polițistele din IPJ Constanța: Cum îmbină profesia cu pasiunile

FOTO. Polițistele din IPJ Constanța: Cum îmbină profesia cu pasiunile

În Inspectoratul Județean de Poliție din Constanța lucrează mai multe femei. Cu ocazia zilei de 8 martie, vă prezentăm câteva exemple de femei polițist, dedicate meseriei, dar având și o viață extraprofesională foarte activă și plină de frumos.

Liliana lucrează în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Constanța și are o pasiune deosebită: coase ii.  Povestea ei începe acum patru ani, când și-a dorit să poarte o astfel de bluză autentic românească. După aproape un an, Liliana a dat naștere primei ii cusute de mânile sale și a constatat că s-a îndrăgostit de ceea ce făcea.  Așa a început a coase o a doua, o a treia ie, iar odată cu trecerea timpului Liliana a înțeles că și cei din familia sa s-au îndrăgostit de ceea ce creau mâinile și sufletul său. Așa fiul său, în vârstă de 17 ani, a întrebat-o într-o bună zi dacă se fac și ii bărbătești… și așa s-a născut ia pentru fiul său, de care acesta este foarte mândru, soțul său susținând-o să devină membră într-o asociație care promovează ia românească, unde Liliana este deja membru de onoare.

„Povestea cusută cu fir de borangic continuă cu o ie dobrogeană, care este încă în lucru și la care Liliana ține foarte mult, și va continua cu «au trăit fericiți până la adânci bătrâneți», iar colega noastră va coase ii, iar noi, colegii ei și dumneavoastră cititorii, vă veți bucura de frumosul creat de arta cusutului iilor românești“, spun reprezentanții IPJ Constanța.

Instructoare de fitness

“La 31 de ani, mi-am pus ordine în valorile personale și am conștientizat că sănătatea, pentru mine, este foarte importantă!“, astfel își începe povestea Diana. Conștientizând acest aspect, Diana a acționat din prima zi și a început antrenamentele, după o pauză în practicarea sportului de performanță (baschet și judo). Construind în jurul acestei valori, a început schimbarea, astfel s-a reîntors la liceul sportiv pe care îl absolvise cu mulți ani în urmă, pentru a-și obține certificatul de instructor sportiv. 

A studiat timp de un an, obținând certificarea de instructor de fitness, dar cel mai important este faptul că, în acest răstimp, a înțeles că performanța este determinată de autocontrol și disciplină, fiind similar și în munca de polițist. În acest context, Diana ne recomandă să optăm pentru mișcare, atunci când vrem să ne îmbunătățim starea de spirit și sănătatea și ne oferă suportul ei.   

Mamă, soții și fiice

„Asemenea celor două colege prezentate anterior sunt multe femei în I.P.J. Constanța, care își slujesc țara, își îndeplinesc cu onoare și profesio­nalism atribuțiile de serviciu, fiind totodată mame, soții, fiice, contribuind în fiecare zi la liniștea și frumusețea familiei și comunității din care fac parte“, spun reprezentanții IPJ Constanța. 

Cele mai citite

Transport clandestin de lemne, oprit de polițiștii din Suceava

Polțiștii din Suceava au confiscat un camion evaluat la 50.000 de euro și au indisponibilizat peste 25 de metri cubi de lemne în urma...

Actorul Ryan O’Neal a murit

Ryan O'Neal, celebru pentru interpretarea sa în „Love Story”, s-a stins la vârsta de 82 de ani, conform declarației făcute vineri de către fiul...

Transport clandestin de lemne, oprit de polițiștii din Suceava

Polțiștii din Suceava au confiscat un camion evaluat la 50.000 de euro și au indisponibilizat peste 25 de metri cubi de lemne în urma...
Ultima oră
Pe aceeași temă