27 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăPetrom a contractat o linie de credit de 500 milioane euro, pentru...

Petrom a contractat o linie de credit de 500 milioane euro, pentru investitii

Petrom (SNP) a contractat o linie de credit de 500 milioane de euro, cu termen de rambursare de trei ani, pentru investitii si acoperirea nevoilor financiare curente, finantarea fiind asigurata de noua banci, a anuntat, luni, compania de petrol si gaze naturale, citata de Mediafax.

Imprumutul, coordonat de Erste Group Bank, este acordat de noua banci internationale, inclusiv reprezentantele lor in Romania, respectiv Erste, UniCredit Bank Austria, Raiffeisen Zentralbank Osterreich, Bawag PSK, La Caixa, EFG Eurobank Ergasias, ING Bank, Marfin Egnatia Bank si Banca Romaneasca.

"In primii patru ani (de la preluarea companiei de catre grupul austriac OMV, in 2004 – n.r.) investitiile au fost sustinute din cresterea de capital de la privatizare si din fluxul de numerar al companiei, iar in ultimul an am inceput un program de finantare cu sectorul bancar. In vederea dezvoltarii durabile a companiei, trebuie sa continuam sa investim la acelasi nivel ridicat, pentru a sustine procesul de modernizare si proiectele strategice, asigurand in acelasi timp o situatie financiara echilibrata", a declarat, in comunicat, directorul general executiv al Petrom, Mariana Gheorghe.

Potrivit lui Gheorghe, dupa privatizare Petrom a investit anual, in medie, aproape un miliard de euro, "substantial mai mult comparativ cu obligatia stipulata in contractul de privatizare".

In comunicat se arata ca, avand in vedere necesitatile de investitii ale companiei, noul credit nu exclude posibilitatea unei majorari de capital in viitor.

"Ne mentinem angajamentul de a pastra un grad de indatorare de pana la 30%, in conformitate cu strategia financiara a grupului OMV", a afirmat directorul financiar al Petrom, Reinhard Pichler.

Totodata, compania a extins pana in 2012 perioada de rambursare a unei linii de credit multi-valuta obtinuta in octombrie 2008, in valoare de 375 milioane euro.

Petrom face parte din grupul austriac de petrol si gaze OMV, care detine 51% din actiunile companiei. Statul controleaza, prin Ministerul Economiei, un pachet de 20,6% din titlurile Petrom, iar Fondul Proprietatea are 20,1%. Restul actiunilor, reprezentand un pachet de 8,24%, sunt listate la Bursa de Valori Bucuresti.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă