15 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăPatriciu se contrează cu FMI

Patriciu se contrează cu FMI

Omul de afaceri Dinu Patriciu spune că „reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional trăiesc într-o lume teoretică şi nu ştiu nimic despre economia românească” şi sfătuieşte Guvernul să găsească o soluţie pentru a renunţa la acordul cu această instituţie, relatează Mediafax.

Delegatia FMI condusă de Jeffrey Franks s-a întâlnit miercuri cu mai mulţi oameni de afaceri din România.

Misiunea de evaluare derualtă de FMI şi de Comisia Europenă se află în perioada 26 iulie – 4 august la Bucureşti pentru cea de-a cincea revizuire a acordului cu România.

Misiunea va aprecia modul în care România a îndeplinit criteriile de performanţă stabilite pentru finele lunii iunie.

În urma încheierii acestei revizuiri, Consiliul Director al FMI ar trebui să supună aprobării în luna septembrie eliberarea celei de-a şasea tranşe din împrumut, în valoare de peste 900 milioane de euro.

În replică la declaraţia lui Patriciu, Jeffrey Franks a precizat că autorităţile de la Bucureşti sunt libere să decidă aşa cum cred.

 “România este o ţară suverană. Dacă guvernul decide că ar fi mai bine fără FMI, atunci ar putea cere să meargă pe propriul drum. Este foarte clar însă că Guvernul nu crede acest lucru. Guvernul crede că noi jucăm un rol foarte important, iar intenţia noastră este să ajutăm în orice fel putem ca România să iasă din criză”, a afirmat Franks.

Cele mai citite

Astronauții dezvăluie ce miros unic are spațiul cosmic

După ce se întorc din ieșirile în spațiu astronauții simt în mod regulat un miros unic atunci când își scot căștile, iar colegii lor...

Polonia verifică dacă judecătorul fugit în Belarus a spionat împotriva țării sale

Tomasz Szmydt, un judecător de la un Tribunal administrativ din Varşovia, a cerut luni azil în Belarus, spunând că a acţionat în semn de...

SUA nu are reprezentant la învestitura lui Putin de la Moscova

Statele Unite(SUA) au anunţat luni că nu vor participa la ceremonia de învestire a preşedintelui rus Vladimir Putin, care va începe oficial, marţi, al...
Ultima oră
Pe aceeași temă