29 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăPatriciu: Criza economica tine de "prostia politica", singurul sector profitabil este retailul

Patriciu: Criza economica tine de „prostia politica”, singurul sector profitabil este retailul

Omul de afaceri Dinu Patriciu a declarat, joi, ca singurul sector cu potential este retailul, care reprezinta 35 miliarde de euro din produsul intern brut (PIB) si trage dupa el o multime de alte industrii, cum ar fi constructiile, adaugand ca, in Romania, criza economica tine de "prostia politica", potrivit Newsin.

Patriciu a mai spus ca luna septembrie a fost cea mai neagra a anului trecut si ca, in Romania, criza nu a atins inca punctul critic.

"Care relansare economica? Ma uit la ei (n.r. oamenii politici) cum dau din gura si spun trasnai, de mi-e si frica sa mai deschid televizorul", a spus Dinu Patriciu.

Omul de afaceri a afirmat ca Romania ar trebui eliberata de birocrati. "Fara debirocratizare sau dereglementare, Romania se indreapta spre cimitir. Mai devreme sau mai tarziu, trebuie sa o debirocratizam, chiar si dupa cinci ani, cand va fi mai saraca", a afirmat omul de afaceri.

Dinu Patriciu considera ca numarul de bugetari care urmeaza sa fie disponibilizati in perioada urmatoare, circa 150.000, este prea mic. "Acum este un bugetar la 13 locuitori. Ar trebui dati afara 600.000 bugetari, si nu 150.000", a mentionat Patriciu.

Omul de afaceri Dinu Patriciu, cotat ca fiind cel mai bogat roman, si-a vandut, in iunie, si restul de 25% din actiunile grupului Rompetrol catre compania kazaha KazMunaiGaz, care a ajuns astfel sa controleze in intregime grupul petrolier. Acesta a declarat ca decizia sa de vanzare face parte dintr-o strategie de business mai larga.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă