26.6 C
București
luni, 22 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăOfițer judiciar din Poliția Capitalei, trimis în judecată pentru luare de mită

Ofițer judiciar din Poliția Capitalei, trimis în judecată pentru luare de mită

Fost ofițer de poliție judiciară în cadrul Poliției municipiul București – Serviciul de Investigare a Fraudelor, Necșulescu a fost trimis în jdecată pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În calitate de ofițer de poliție judiciară la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliției mun. București, inculpatul Necșulescu Gabriel ar fi pretins în mod direct, cu titlu de mită, de la un om de afaceri, suma de 15.000 euro, din care ar primit prin intermediar, la data 5 martie 2010, suma de 25.000 lei, pentru a instrumenta, conform intereselor omului de afaceri, un dosar penal constituit la plângerea acestuia. Ulterior, în același scop, inculpatul ar mai fi pretins și primit de la același om de afaceri, prin intermediar, diferite bunuri in valoare de aproximativ 6500 lei.

În vederea confiscării speciale s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unui bun imobil din patrimoniul inculpatului.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București.

DNA face precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă