21.7 C
București
luni, 22 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăObama il va reconfirma pe Ben Bernanke in functia de presedinte al...

Obama il va reconfirma pe Ben Bernanke in functia de presedinte al Federal Reserve

Presedintele american Barack Obama il va reconfirma marti pe Ben Bernanke in functia de presedinte al Federal Reserve, sistemul american de banci centrale, pentru un al doilea mandat, a declarat un inalt responsabil american, sub anonimat, relateaza AFP, citata de Newsin.

Barack Obama, aflat momentan in vacanta pe insula Martha's Vieneyard din Massachusetts urmeaza sa faca acest anunt la ora 13.00 GMT (16.00 ora Romaniei), inainte de deschiderea burselor americane, a precizat responsabilul.

Bernanke a preluat sefia Fed in februarie 2006, dupa ce a fost numit in 2005 de catre George Bush, predecesorul lui Obama, pentru a-l inlocui pe Alan Greenspan, care a ocupat aceasta pozitie timp de 18 ani.

Bernanke a fost in ultimele luni artizanul masurilor luate pentru a evita un dezastru financiar in Statele Unite ale Americii, confruntate cu cea mai dificila perioada economica de la Marea Criza.

Actualul presedinte ale Fed beneficiaza de sustinerea sectorului financiar, care apreciaza metodele sale radicale si uneori neortodoxe menite a salva sistemul bancar, reforma sistemul financiar si a evita ca recesiunea sa se transforme intr-o criza mult mai adanca.

Reconfirmarea lui Bernanke in functie suscita o oarecare opozitie in cadrul Congresului american, scrie AFP.

Secretarul general al Casei Albe, Rahm Emanuel, a declarat pentru Wall Street Journal ca Obama il va reconfirma in functie pe Bernanke pentru ca acesta "a indepartat economia de criza".

Reconfirmarea lui Bernanke mai trebuie sa primeasca acordul Senatului american.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă