9.5 C
Bucharest
Saturday, 2 December 2023
HomeInvestigații România LiberăNoaptea lungă a muzeelor din Viena: 114 muzee la preţ de 13...

Noaptea lungă a muzeelor din Viena: 114 muzee la preţ de 13 euro

Dacă un bilet la cele mai cunoscute muzee din Viena costă în medie 10 euro, în data de 1 octombrie iubitorii de artă pot vizita 114 muzee şi galerii din capitala Austriei cu doar 13 euro. Atât costă biletul la „Noaptea lungă a muzeelor”.

Pe lângă accesul în toate instituţiile participante, între orele şase seara şi unu noaptea, biletul asigură şi transportul gratuit cu toate mijloacele de transport în comun din Viena (între orele patru după-amiaza şi trei noaptea) precum şi cu autobuzele speciale, care vor circula la interval de 15 minute.

Oferta muzeelor este extrem de variată: muzeul Albertina prezintă printre altele expoziţia „De la Monet la Picasso”, Leopold Museum îşi celebrează jubileul de 10 ani printr-o expoziţie dedicată lui Egon Schiele – „Melancolie şi provocare”, KunstHaus Wien prezintă „Hundertwasser – Arta drumului verde”, Kunsthalle Wien invită publicul la expoziţia „Le Surréalisme, c’est moi!”, în cadrul căreia 70 de lucrări ale lui Salvador Dali sunt puse faţă în faţă cu lucrările artiştilor contemporani Louise Bourgeois, Glenn Brown, Markus Schinwald şi Francesco Vezzoli, iar cei interesaţi de psihologie pot face o vizită la muzeul Siegmund Freud.

Pe lângă instituţiile deja bine-cunoscute din Viena, oferta este completată de muzee mai puţin obişnuite precum Muzeul Înmormântării sau Muzeul Torturii. Iubitorii artei cinematografice pot vizita la rândul lor Muzeul Filmului sau pot merge la propriu pe urmele filmului clasic „Al treilea om” („The Third Man”), ce a fost filmat în Viena, în regia lui Carol Reed şi avându-i în distribuţie pe Orson Welles, Joseph Cotten şi Alida Valli. O parte inedită a turului „Al trelea om” este cea care îi poartă pe vizitatori prin reţeaua de canale a Vienei (www.drittemanntour.at/en/index.html).

Alexandra Jeles
Alexandra Jeleshttp://alexandra-jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite

Discursul lui Iohannis la Dubai. VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că România consideră energia nucleară drept o sursă stabilă de energie şi că ţara noastră îşi propune să devină...

Discursul lui Iohannis la Dubai. VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că România consideră energia nucleară drept o sursă stabilă de energie şi că ţara noastră îşi propune să devină...

Explozie într-o locuință, din cauza acumulărilor de gaze, cu toate că nu era racordată la rețea și butelia era închisă

Un tânăr de 29 de ani şi două femei, cu vârste de 41, respectiv 64 de ani, au fost transportaţi la spital, cu arsuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă