24.1 C
Bucharest
Monday, 29 May 2023
HomeInvestigații România LiberăMotivul pentru care proiectele de petrol şi gaze, în valoare de ...

Motivul pentru care proiectele de petrol şi gaze, în valoare de 1.500 miliarde dolari, ar putea fi blocate

Proiecte din sectorul petrolului şi gazelor, în valoare de 1.500 miliarde dolari, ar putea fi blocate, din cauza preţurilor scăzute ale ţiţeiului, informează Mediafax.

Producătorii de petrol şi gaze intenţionează să reducă cheltuielile cu 20%-30%, pe fondul celei mai abrupte scăderi a cotaţiilor ţiţeiului după anii 1980, şi sunt nevoiţi să reducă programele de investiţii şi să amâne proiectele care sunt prea scumpe la un nivel al preţurilor de circa 50 de dolari pe baril, se arată în raport realizat de compania de consultanţă Wood Mackenzie și citat de MarketWatch.

Companiile au redus costurile cu 220 de miliarde de dolari pentru 2015 şi 2016, comparativ cu estimările realizate de Wood Mackenzie înainte de prăbuşirea preţurilor petrolului.

Majoritatea economiilor sunt concentrate pe exploatările terestre din America de Nord, iar la nivel mondial au fost amânate aproape 50 de proiecte.

“Sunt necesare măsuri suplimentare pentru a ţine sub control preţurile”, afirmă James Webb, director la Wood Mackenzie, avertizând că simpla restrângere a serviciilor va fi insuficientă pentru îndeplinirea reducerilor de costuri necesare în industria petrolieră.

Totuşi, mulţi producători beneficiază deja de costuri mai mici de producţie, datorită progreselor tehnologice.

Royal Dutch Shell, de exemplu, a decis în iulie să continue dezvoltarea proiectului Appomattox, în apele adânci din Golful Mexic, după ce a reuşit să reducă cheltuielile cu 20%.

Exxon Mobil a anunţat în raportul aferent rezultatelor financiare din trimestrul doi că a tăiat costurile de servicii de inginerie şi lucrări de construcţii cu cel puţin 10%.

Cele mai citite

Ministrul Muncii începe negocierile cu sindicatele din Educație, apoi cu cele din Sănătate

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat că începe luni, 29 mai, negocierile cu sindicatele din Educație. În aceeași zi, se va desfășura și o primă...

Estul poate salva Vestul (II)

Ritmul democratizării e alert în Estul Europei. În timpul alergărilor pe turnanta impusă de Bruxelles spre mult visata prosperitate, cu obstacole înadins montate, națiunile...

Ascensiunea pokerului profesionist – sfaturi și provocări

Peste 100 de milioane de oameni joacă poker la nivel mondial, însă cei mai mulți o fac în scop recreațional. Cei mai iscusiți dintre...
Ultima oră
Pe aceeași temă