3.6 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeInvestigații România LiberăMinistrul austriac de Finanţe: Reducerea datoriilor Greciei va fi o soluţie de...

Ministrul austriac de Finanţe: Reducerea datoriilor Greciei va fi o soluţie de ultimă instanţă

O reducere a datoriilor Greciei va fi o opţiune de ultimă instanţă pentru calmarea crizei din zona euro, a declarat luni ministrul austriac de Finanţe, Maria Fekter, transmite AFP, citat de Mediafax.Ea a adăugat că zona euro nu pregăteşte vreo procedură de acest tip.

“Nu trebuie să ne întrebăm acum dacă este necesar sau nu să reducem datoriile Greciei. Poate că nu va fi necesar”, a spus Fekter.

Întrebată în legătură cu posibilitatea majorării fondului european de siguranţă financiară pentru zona euro, evocată de comisarul pentru Afaceri economice şi monetare, Olli Rehn, Fekter a spus că trebuie găsită altă sursă de finanţare decât banii contribuabililor, ea reiterând ideea unei taxe pe tranzacţiile financiare.

“Pieţele trebuie să îşi aducă contribuţia la stabilitate, astfel încât să poată fi menţinută stabilitatea sistemului”, a arătat ministrul.

Inspectorii Comisiei Europene, Băncii Centrale Europene şi ai Fondului Monetar Internaţional revin în această săptămână în Grecia pentru a stabili dacă ţara va primi o nouă tranşă de împrumut, crucială pentru evitarea încetării de plăţi.

Cele mai citite

Statele Unite vor desființa vizele pentru români din anul 2025, susține premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, cu prilejul vizitei sale în SUA, că Statele Unite vor renunța să mai ceară vize cetățenilor români începând cu...

România vrea să utilizeze dar și să fabrice tehnologii verzi, anunță președintele Iohannis

"România este interesată să dezvolte, să utilizeze, dar și să fabrice tehnologii verzi", a declarat președintele Klaus Iohannis în cadrul evenimentului „Sustainable Innovation Forum...

Festivalul de film fantastic Dracula TiMes, parte a Dracula Film Festival, s-a încheiat

Dacre Stoker, stră-stră-nepotul lui Bram Stoker, autorul cărții Dracula (1897), a participat la Dracula TiMes cu prezentarea „Stoker on Stoker, Misterele din culisele scrierii...
Ultima oră
Pe aceeași temă