19 C
Bucharest
Tuesday, 26 September 2023
HomeInvestigații România LiberăMiniştrii de finanţe din zona euro examinează operaţiunea de răscumpărare de...

Miniştrii de finanţe din zona euro examinează operaţiunea de răscumpărare de datorii a Grecia

Miniştrii de finanţe din zona euro se vor întâlni la 13 decembrie pentru a examina operaţiunea de răscumpărare de datorii efectuată de Grecia, a decide plata ajutorului financiar pentru această ţară şi a face un bilanţ al situaţiei din Cipru, informează Agerpres.

“Ne vom întâlni din nou la 13 decembrie, în timpul dimineţii”, a declarat luni seară liderul Eurogrupului, Jean-Claude Juncker, într-o conferinţă de presă.

Această nouă reuniune va avea loc cu câteva ore înaintea unui summit european de 48 de ore la Bruxelles.

Aceasta va fi o ocazie pentru miniştri de a da primele rezultate ale operaţiunii de răscumpărare a datoriilor, tocmai lansată luni de Atena. Obiectivul tranzacţiei este de a reduce datoria Greciei la 124% din PIB până în 2020, aşa cum s-a convenit între zona euro şi FMI, aminteşte AFP.

De succesul acestui program depinde deblocarea, aşteptată la 13 decembrie, plăţii de către UE şi FMI a unor tranşe de împrumut acordate ţării, îngheţate din iunie şi vitale pentru a evita insolvenţa.

Miniştrii vor evalua de asemenea nevoile financiare ale sectorului bancar cipriot. Această ţară are nevoie de un ajutor de 17 miliarde de euro, dintre care în jur de 10 miliarde pentru băncile ei.

Cele mai citite
00:00:43

Macron: Franța își va retrage trupele din Niger

Franța urmează să pună capăt cooperării militare și-și va retrage trupele din statul Niger, adică cei 1.500 de militari din țara africană, până la...

Varză murată la butoi. Rețeta lui Radu Anton Roman: ingredientul care păstrează apa limpede și frunza tare

Varză murată la butoi. Rețeta lui Radu Anton Roman: ingredientul care păstrează apa limpede și frunza tare

Antonio Tajani apreciază solidaritatea franceză în problema migranților, dar a criticat Grermania

Şeful diplomaţiei italiene Antonio Tajani şi-a exprimat luni satisfacţia în legătură cu "solidaritatea" franceză în problema migranţilor şi a criticat Germania, acuzată că finanţează...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies