8.3 C
Bucharest
Saturday, 2 December 2023
HomeInvestigații România LiberăMetode de castigare a simpatiei elevilor

Metode de castigare a simpatiei elevilor

» Sunt o profesoara foarte bine pregatita profesional, am toate gradele didactice, am rezultate bune la olimpiade cu unii elevi, insa nu reusesc sa ma impun in fata clasei. Pe de alta parte, la orele altei colege, care nu are pregatirea mea, elevii sunt cuminti. Ce trebuie sa fac astfel incat sa ma impun in fata clasei?
In primul rand, renuntati la ideea de a va impune, pentru ca ati incercat-o, si nu ati reusit. Gradele didactice va asigura respectul din partea colegilor, insa nu si din partea elevilor.
Depinde foarte mult ce atitudine afisati fata de ei si cat de mult va deschideti ca om, nu ca profesor.
Practic, va sugerez sa organizati cateva activitati extracurriculare cu elevii dumneavoastra in care sa-i lasati pe ei sa se exprime, sa ia conducerea (in limite rezonabile), dumneavoastra ascultandu-i, observandu-i si dandu-va voie sa fiti cat mai autentica.
In felul acesta, veti avea de castigat in ochii copiilor si veti intelege si care este secretul colegei la care este liniste in clasa. Activitatile extrascolare va vor ajuta sa va apropiati de elevi, iar acestia va vor vedea in alta ipostaza si vor avea ocazia sa va cunoasca.

Asteptam intrebarile dumneavoastra la e-mail angajari@romanialibera.ro sau pe adresa redactiei, strada Nerva Traian 3, bl. M 101, et. 4, sector 3, Bucuresti.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă