25.2 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăLocuintele executate silit de catre banci, mai ieftine decat cele de pe...

Locuintele executate silit de catre banci, mai ieftine decat cele de pe piata libera

Bancile au inceput sa-i execute silit pe debitorii cu sume restante foarte mari si sa scoata la licitatie apartamentele ipotecate. O locuinta executata silit este mai ieftina decat una de pe piata libera. Cei care reusesc sa cumpere un imobil scos la licitatie de banca ies in castig, pentru ca licitatia porneste, in general, de la preturi ce reprezinta aproximativ 75% din valoarea casei, informeaza Realitatea TV.

Cei care vor sa participe la o asemenea licitatie trebuie sa caute anuntul de vanzare afisat la institutiile bancare, la sediul instantei de executare, la primaria in a carei raza teritoriala este situat imobilul si, in egala masura, la adresa imobilului urmarit. Ca sa participati la licitatie trebuie sa transmiteti executorului bancar o oferta de cumparare.

Trebuie sa stiti insa ca aveti obligatia sa depuneti intr-un cont bancar 10% din pretul de pornire a licitatiei. In cazul in care nu ati obtinut casa, puteti recupera suma depusa in urma unei cereri adresate executorului. Daca in urma licitatiei nu s-a obtinut pretul minim, vanzarea se amana la un alt termen, de cel mult 60 de zile. La noua licitatie, pretul de pornire va cobori la 75% din cel la care a fost evaluat initial.

Daca ati facut cea mai buna oferta si ati castigat licitatia, aveti la dipozitie 30 de zile sa achitati locuinta. Cu acordul bancii, puteti sa platiti casa si in rate. Pe site-urile bancilor au inceput sa apara deja anunturile de licitatie. De exemplu, la o anumita institutie bancara, pretul de pornire al licitatiei pentru un apartament din sectorul 6 este 42.000 de euro, cu 18.000 mai putin decat pe piata libera.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă