5 C
Bucharest
Saturday, 2 December 2023
HomeInvestigații România LiberăLicitaţiile băncilor se repetă şi de zece ori!

Licitaţiile băncilor se repetă şi de zece ori!

În perioada ianuarie- aprilie 2011 s-au scos la licitaţie aproximativ 1.300 de imobile la nivel naţional. Dintre astea, cel puţin 200 sunt trecute de prima licitaţie. Mai mult de atât, 20% dintre ele au fost licitate de 8-10 ori. 

Bilanţul aparţine portalului www.executari.ro şi relevă că în prima parte a anului au fost date peste 1.300 anunţuri de executare silită de către bănci, fisc şi alţi creditori. Din acestea, 200 anunţuri au fost de case, peste 400 de terenuri, 450 de apartamente şi restul de spaţii cu alte destinaţii-comerciale, birouri, industriale sau de turism.

În acest moment, din ele sunt valabile în total 750 anunţuri de imobile, din care 146 de apartamente, 125 de case, 317 de terenuri şi restul de spaţii cu alte destinaţii. Acest lucru nu înseamnă însă că au fost vândute, ci că licitaţiile au avut loc, bunurile nu au fost adjudecate şi că acum sunt în diverse faze a procedurii de reluare a licitaţiilor.

Cele mai multe imobile executate silit se află în judeţul Ilfov, pe locul doi fiind Capitala şi pe locul trei judeţul Olt.

„Ca si comparaţie cu 2010, cred ca în lunile următoare, numărul imobilelor
scoase la licitaţie va creşte. Aceasta pentru că procedura de executare silită
a imobilelor care sunt acum pe site, a fost începută în 2008 şi în prima jumătate
a lui 2009. Datoriile neachitate în 2009-2010 şi procedurile declanşate în
cazul lor, îşi vor arăta şi ele colţii, în cursul acestui an”, susţine Cristina Boarnă, manager proiect www.executari.com

De asemenea, la intrarea în vigoare a noului Cod de Procedură Civilă se va accelera procesul de executare silită. 

Ce altceva se mai vinde la licitaţii

În prima parte a anului, au mai fost executate silit peste 700 maşini, utilaje, echipamente, dar şi tone de grâu, seminţe de floarea soarelui, îmbrăcăminte şi încălţăminte angro, băuturi, ţigări, cafea.

Cel mai repede se vând maşinile, dar în ultimul timp se simte un interes crescut şi pentru utilaje şi echipamente de producţie, unde cumpărătorii vin şi din străinătate.

Cele mai citite
00:00:52

VIDEO. Palestinienii fug din Khan Younis

Palestinienii și-au părăsit casele din Khan Younis, în Gaza, îndreptându-se spre vest vineri (1 decembrie), după ce luptele dintre Israel și Hamas au reînceput. Avioanele...

Șofer, transportat la spital, după ce un TIR s-a răsturnat/ FOTO

Un șofer în vârstă de 59 de ani, care conducea un TIR încărcat cu balast, a  fost transportat la spital, după ce s-a răsturnat...

Numărul firmelor cu capital străin nou înființate în România, în scădere

În primele zece luni ale acestui an, numărul firmelor cu capital străin nou înfiinţate în România a scăzut cu 5,3%, comparativ cu perioada similară...
Ultima oră
Pe aceeași temă