0.2 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeInvestigații România LiberăIntesa Sanpaolo ar putea prelua o divizie a Royal Bank of Scotland

Intesa Sanpaolo ar putea prelua o divizie a Royal Bank of Scotland

Intesa Sanpaolo, cel mai mare creditor din Italiaar putea prelua ddivizia de gestionare a activelor a Royal Bank of Scotland, în condițiile în care beneficiază de un excedent de capital de 16 miliarde de euro, a anunțat Financial Times, preluat de Mediafax.

"Am avut un excedent de capital de 13 miliarde de euro, confirmat de Banca Centrală Europeană, în decembrie anul trecut. Acum avem un surplus de capital în valoare de 16 miliarde de euro. Avem potenţial de consolidare", a declarat Carlo Messina, directorul executiv al Intesa.

Messina a precizat că analizează posibile achiziţii în sectoare ca administrarea de active, asigurări şi bănci private, extinderea în Marea Britanie fiind o prioritate.

Royal Bank of Scotland a scos la vânzare operaţiunile internaţionale ale diviziei sale de gestionare a activelor, Coutts, însă a anunţat că nu va renunţa la afacerile din Marea Britanie a diviziei.

În schimb, Intesa încearcă să convingă RBS să vândă întreaga divizie, inclusiv operaţiunile din Marea Britanie.

Coutts International este estimată la peste 500 de milioane de lire sterline. Anul trecut, operaţiunile internaţionale ale diviziei au generat un profit operaţional în valoare de 67 de milioane de lire sterline.

Printre băncile care şi-au manifestat interesul pentru cumpărarea activelor scoase la vânzare de RBS se numără Julius Baer şi EFG din Elveţia, mi scrie Mediafax.

Grupul Intesa Sanpaolo este prezent în România din 2008 şi, la 30 septembrie, deţinea active în valoare de 1,1 miliarde de euro pe piaţa românească, în scădere de la 1,2 miliarde de euro la sfârşitul anului trecut.

Intesa Sanpaolo a obţinut în România, în primele nouă luni, un profit net de 3 milioane de euro, după pierderi de 3 milioane de euro în aceeaşi perioadă a anului 2013.

Cele mai citite

Ministerul Muncii: Venitul Minim de Incluziune va fi implementat de la 1 ianuarie 2024

Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, prin Agenţia Naţională de Plăţi şi Inspecţie Socială, împreună cu Banca Mondială şi cu sprijinul autorităţilor locale din întreaga...

Percheziţii DNA la sediul Direcţiei Generale Antifraudă din Capitală

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează percheziţii în mai multe locaţii, printre care şi la sediul Direcţiei Generale Antifraudă din Capitală, în legătură cu infracţiuni...

ONU spune că există o amenințare globală din cauza războiului din Gaza

Secretarul general al Organizației Națiunilor Unite (ONU), Antonio Guterres, a făcut miercuri o mișcare rară, avertizând în mod oficial Consiliul de Securitate cu privire...
Ultima oră
Pe aceeași temă