26.9 C
București
vineri, 2 iunie 2023
AcasăInvestigații România LiberăIncognitoSRI îi prezintă președintelui Iohannis măsurile luate în contextul războiului din Ucraina

SRI îi prezintă președintelui Iohannis măsurile luate în contextul războiului din Ucraina

Președintele Iohannis va merge la sediul SRI pentru a i se prezenta măsurile luate de această instituție în contextul războiului din Ucraina.

Conform programului anunțat de Președinția României, reuniunea de la SRI este programată în ziua de 28 martie 2023, de la ora 12. Șeful statului are inclusă în agenda publică o „Participare la evenimentul privind evaluarea stadiului măsurilor adoptate de către Serviciul Român de Informații în contextul provocărilor de securitate generate de războiul de agresiune declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei”.

Pe site-ul SRI, evenimentul este prezentat astfel:

„Astăzi, 28 martie, la sediul central al SRI va avea loc, în prezența Președintelui României, Excelența Sa domnul Klaus Werner Iohannis, o ședință de evaluare a stadiului măsurilor adoptate de Serviciul Român de Informații în contextul provocărilor de securitate generate de războiul de agresiune declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei. Ședința va începe la ora 12.00 și nu are o componentă deschisă publicului.”

Pe de altă parte, data de 28 martie reprezintă și data de înființare a SRI. Conform site-ului SRI, această instituție s-a înființat prin Decretul 181, din 26 martie 1990.

Informațiile prezentate de SRI în fața președintelui Iohannis vor fi probabil în formă sintetizată, pentru că șeful statului trebuie să se afle, la ora 15, la Palatul Cotroceni. De la ora 15, președintele Iohannis se întâlnește cu premierul Poloniei, care se află în vizită la București. În mod evident, situația din Ucraina va fi discutată și între președintele României și premierul Poloniei.

Rusia a declanșat războiul din Ucraina la data de 24 februarie 2022. De la bun început, România a condamnat agresiunea Rusiei și a oferit sprijin Ucrainei.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
00:00:19

VIDEO: Locuitorii Kievului se adăpostesc pe fondul alertelor de raid aerian

Locuitorii din capitala Ucrainei, Kiev, s-au adăpostit vineri, 2 iunie, într-o stație de metrou, în timp ce un atac rusesc a provocat alerte de...

CFR Cluj va juca în Conference League. Ardelenii au câștigat barajul cu FCU Craiova

CFR Cluj s-a calificat în Conference League, după ce a câștigat barajul pentru cupele europene jucat împotriva celor de la FC U Craiova, cu...

Dan Cărbunaru, clarificări privind majorările salariale din Educație

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, declară că, aşa cum s-a convenit în cadrul negocierilor dintre Guvern şi sindicate, majorarea salarială acordată angajaţilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă