17.9 C
București
miercuri, 7 iunie 2023
AcasăInvestigații România LiberăIncognitoInvazia Rusiei în Ucraina a fost însoțită de atacuri cibernetice asupra României

Invazia Rusiei în Ucraina a fost însoțită de atacuri cibernetice asupra României

Invazia Rusiei în Ucraina a fost însoțită de atacuri cibernetice asupra României și a altor țări membre NATO, a dezvăluit ambasadoarea Statelor Unite la București, Kathleen Kavalec.

Ambasadoarea SUA a menționat această situație în discursul rostit în cadrul evenimentului Microsoft Envision. Acesta s-a desfășurat la data de 29 martie 2023 la Palatul Parlamentului.

„Invazia ilegală a Rusiei de către Ucraina a fost însoţită de atacuri cibernetice neobosite la adresa României şi a altor Aliaţi din regiune. Ea a evidenţiat nevoia de unitate internaţională pentru promovarea securităţii cibernetice şi protejarea spaţiului cibernetic.

Politica externă americană este clară în această privinţă: împreună cu partenerii noştri internaţionali vom promova comportamente responsabile ale statului în spaţiul cibernetic. Atunci când suntem uniţi, creştem costurile pentru actorii cibernetici maligni. O securitate cibernetică robustă nu mai poate fi exclusiv domeniul experţilor tehnici, ci este nevoie de un efort la nivelul întregului guvern şi de o colaborare activă cu sectorul privat”, a declarat ambasadoarea SUA.

Kathleen Kavalec nu a precizat concret ce instituții din România au fost atacate cibernetic și nici în ce măsură aceste agresiuni au avut succes.

„Mai multe companii americane de top din domeniul tehnologiei informaţiei, inclusiv Microsoft, desigur, deţin experienţa, cunoştinţele şi resursele esenţiale pentru a îmbunătăţi furnizarea de servicii guvernamentale a acestei ţări, consolidându-i în paralel şi avantajul competitiv în calitate de hub european de inovaţie”, a afirmat ambasadoarea SUA.

Chiar în perioada evenimentului Microsoft Envision, compania Microsoft România și Ministerul român al Apărării au anunțat semnarea unui memorandum. Microsoft va pune la dispoziția Ministerului Apărării Naționale informații pentru consolidarea capacităților de securitate cibernetică.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Bugetul „Casa Verde Fotovoltaice” pentru regiunea Nord-Vest, epuizat în trei minute

Bugetul de 240,02 milioane de lei alocat regiunii Nord-Vest în cadrul Programului „Casa Verde Fotovoltaice” a fost rezervat integral în primele trei minute, prin...

Accident grav pe DN 25, la ieșirea din Galați. Opt persoane au ajuns la spital

Opt persoane, dintre care trei minori, au ajuns marţi la spital, după ce au fost rănite într-un accident rutier petrecut pe DN 25, la...

Un nou cutremur cu magnitudinea 3,2 pe Richter, în județul Arad

Un nou cutremur, cu magnitudinea 3,2 pe Richter, s-a produs marţi seara, la ora locală 21:04, în Crişana, judeţul Arad, la aproximativ o jumătate...
Ultima oră
Pe aceeași temă