6 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomeInvestigații România LiberăÎnainte să voteze desființarea Secției Speciale, peste zece deputați au fost convocați...

Înainte să voteze desființarea Secției Speciale, peste zece deputați au fost convocați la DNA

Președintele PNL și al Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a semnalat un incident care s-a produs, miercuri, înainte de votul pentru desființarea Secției Speciale.

Orban a afirmat că, înainte cu 20 – 30 de minute ca parlamentarii să voteze proiectul prin care se desființează SIIJ, peste zece deputați din PNL, aflați în incinta Palatului Parlamentului, au primit apeluri pe telefoanele mobile, prin care erau convocați să se prezinte la sediul DNA Brașov.

Ludovic Orban a precizat că aceste convocări erau cu siguranță false, întrucât nu există o solicitare oficială a DNA cu privire la respectivii deputați PNL.

Președintele Camerei Deputaților a mai precizat că apelurile au fost făcute de pe cel puțin două numere diferite de telefon mobil și că, aproape sigur, acestea sunt numere de cartele preplătite – nu de abonament telefonic.

Ludovic Orban crede că, prin acest procedeu, se urmărea ca deputații PNL să lipsească de la votul pentru desființarea Secției Speciale.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

România, țara IT-iștilor, tot la foaie și pix. Interviu cu ministrul digitalizării

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan-Gruia Ivan, declară război imprimantelor și spune că are planuri mari în ceea ce privește digitalizarea administrațiilor din țară,...

Secretarul de stat pentru relația cu Republica Moldova s-a întâlnit cu șefa Reprezentanței Comisiei Europene

Secretarul de stat Adrian Dupu, șeful Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, s-a întâlnit cu șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, Ramona Chiriac. Întâlnirea...

România ar fi forțat să fie pe ordinea de zi a Consiliului JAI de marți pentru un vot cunoscut deja

Dacă România ar fi forțat să fie pe ordinea de zi a Consiliului JAI de marți ar fi riscat să obțină un vot pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă