11.8 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeInvestigații România LiberăGuvernul "incearca" sa nu majoreze cota unica si TVA

Guvernul “incearca” sa nu majoreze cota unica si TVA

Guvernul nu va reusi sa mentina deficitul bugetar la un nivel sub 7% din PIB si va fi obligat sa efectueze noi reduceri de cheltuieli bugetare, incercand sa nu majoreze cota unica si TVA, dar pastrand impozitul minim, conform datelor prezentate investitorilor de premierul Boc si ministrul Finantelor, potrivit Mediafax

Surse participante la discutie au declarat agentiei Mediafax ca seful Guvernului si ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, au prezentat reprezentantilor mediului de afaceri situatia actuala a economiei, in contextul discutiilor cu Fondul Monetar International, explicand ca efectele crizei economice sunt majore, iar Guvernul nu va putea mentine in acest an deficitul bugetar la un nivel de sub 7% din Produsul Intern Brut.

Premierul si ministrul le-au spus investitorilor ca "incearca" sa nu majoreze TVA si cota unica de impozitare, aratand ca Ungaria a ridicat nivelul TVA, dar efectele rezultate au fost negative.

Ei au explicat in acest context utilitatea impozitului minim, sustinand ca daca ar fi dispus de resurse bugetare suficiente, nici nu s-ar fi gandit sa introduca aceasta taxa.

"S-a explicat ca daca erau bani, nu ar fi fost introdus acest impozit, dar in conditiile actuale premierul si ministrul Finantelor au cerut sa se inteleaga necesitatea acestui impozit, aratand ca firmele nu au falimentat din cauza acestuia si sugerand ca Executivul nu va renunta deocamdata la taxa", au aratat sursele citate.

Premierul si ministrul Finantelor au aratat, potrivit surselor, ca Executivul va fi obligat sa efectueze reduceri suplimentare de cheltuieli bugetare, incercand in acelasi timp sa asigure conditii favorabile mediului de afaceri.

Secretarul general al AOAR, Cristian Parvan, a declarat agentiei Mediafax ca ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, a spus reprezentantilor mediului de afaceri ca Guvernul va solicita FMI sa accepte pentru 2009 un deficit bugetar de 7% din PIB, in conditiile unei scaderi economice estimate la 7-8%.

Tinta de deficit bugetar pentru 2009 este in prezent de 4,6% din PIB.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă