30.7 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăGrupul Tofan a intrat in insolventa

Grupul Tofan a intrat in insolventa

Grupul Tofan a intrat in insolventa, potrivit unei decizii a Tribunalului Bucuresti, care a admis o solicitare in acest sens din partea distribuitorului de anvelope, o cerere similara fiind facuta si de fisc, transmite Mediafax.

Avocatul Tofan Gheorghe Piperea a declarat ca a solicitat, vineri, Tribunalului Bucuresti, intrarea in insolventa a Grupului Tofan, intrucat fabrica de anvelope Danubiana, principalul activ al grupului, evaluat la 15 milioane de euro, este in faliment inca din ianuarie 2008.

Totodata, Tofan are datorii de 300.000 de euro, pe care nu le-a putut onora, potrivit avocatului.

O cerere de insolventa a grupului Tofan, detinut de omul de afaceri Gelu Tofan, a fost formulata in instanta si de Directia de impozite si taxe, cu termen de judecata in octombrie.

Piperea spune ca problemele financiare ale grupului au inceput odata cu "incidentul Stefan Radulescu".

Omul de afaceri Stefan Radulescu a fost acuzat ca a comis mai multe infractiuni economice, care ar fi adus prejudicii de ordinul miliardelor de lei vechi, atat bugetului de stat, cat si unor firme private.

In noiembrie 2004, el a fost arestat preventiv pentru evaziune fiscala, instigare la evaziune fiscala, folosirea de acte falsificate, fals in inscrisuri sub semnatura privata si delapidare in forma calificata.

Potrivit informatiilor facute publice de procurori, in 2002-2003, ca director general al societatilor Transporturi Auto Astra SA, Somaco SA si ca administrator unic al Tofan Trans SA, Stefan Radulescu ar fi dispus inregistrarea in contabilitate a unor cheltuieli fictive. El ar fi urmarit astfel ca diminueze TVA si impozitul pe profit, pagubind astfel bugetul de stat cu 20 de miliarde de lei vechi.

In ianuarie 2006, Gelu Tofan a fost victima unei agresiuni, omul de afaceri banuindu-l pe Stefan Radulescu ca fiind in spatele atacului.

Radulescu a facut o sesizare la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) impotriva lui Tofan.

Ulterior, DNA a declansat cercetari fata de generalul Eugen Badalan, seful Statului Major al Fortelor Terestre (SMFT), in urma semnarii unui contract cu Tofan Grup.

DNA i-a deferit justitiei pe generalii (r) Eugen Badalan si Mihai Popescu, alaturi de alte patru persoane, pentru prejudicierea Statului Major al Fortelor Terestre cu peste 1,2 milioane de euro. Procurorii au stabilit ca acuzatii si-ar fi incalcat si depasit atributiile cu ocazia negocierii, incheierii si derularii contractului de schimb L3535 din 1 iunie 2000, incheiat intre SMFT si SC Tofan Grup prin SC Tofan Steel SRL. Dosarul a fost restituit procurorilor anticoruptie, la 1 aprilie 2009, de catre instanta suprema, intrucat ar fi fost incalcate anumite proceduri judiciare

Cele mai citite

Europa domină topul țărilor cu cea mai bună calitate a vieții; Pe ce loc se află România

Conform unui raport publicat de US News and World Report, țările europene ocupă majoritatea primelor zece poziții în clasamentul celor mai bune națiuni din...

România, tot mai aproape de eliminarea vizelor pentru SUA: rata de respingere a cererilor de viză scade sub 3%

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat recent că România a atins un prag esențial pentru admiterea în programul Visa Waiver al Statelor Unite, subliniind că...

Asigurătorii din România au plătit despăgubiri de aproape 160 de milioane de lei turiștilor în ultimii cinci ani

Companiile de asigurări membre ale UNSAR (Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România) au achitat despăgubiri de aproximativ 160 de milioane...
Ultima oră
Pe aceeași temă