1.8 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeInvestigații România LiberăGilda Lazăr, JTI:Următoarea creştere de preţ la ţigări,de 0,2-0,6 lei pe pachet,...

Gilda Lazăr, JTI:Următoarea creştere de preţ la ţigări,de 0,2-0,6 lei pe pachet, va fi în iulie 2011

Ţigările nu se vor scumpi la 1 ianuarie, chiar dacă s-a anunţat o creştere a accizei, iar următoarea majorare de preţuri va fi de 0,2-0,6 lei pe pachet şi va avea loc în luna iulie, a declarat joi Gilda Lazăr, corporate affairs manager la JTI, informează Mediafax.

“Acciza esta acum 76,59 de euro pe mia de ţigarete, deşi în Codul Fiscal este prevăzută o acciză de 74 de euro. Deci practic, pentru luna ianuarie, proiectul de ordonanţă consemnează situaţia de fapt”, a spus Gilda Lazăr într-o conferinţă de presă.

Lazăr a afirmat că următoarea creştere a accizei va avea loc în luna iulie 2011, când se va modifica total şi sistemul de accizare la ţigarete.

Nu vor mai fi referiri la preţul celei mai vândute categorii, ci la preţul mediu ponderat. Preţul mediu ponderat se anunţă în martie şi pe baza lui se calculează şi acciza.

“Deci creşteri efective de acciză vor fi de acum încolo, dacă această ordonanţă va fi aprobată ca atare, până în iulie 2017. Vor fi creşteri graduale, în tranşe egale. Creşterile vor fi suportabile. Acciza va ajunge la 90 de euro pe mia de ţigarete”, a mai spus Gilda Lazăr.

Cele mai citite

Nu va fi niciun vot pe tema intrării în Schengen, la actualul Consiliu JAI

Consiliul JAI care se desfășoară în perioada 4 - 5 decembrie 2023 nu are pe ordinea de zi nicio discuție privind o nouă extindere...

Ministrul Apărării: Există posibilitatea antrenării de militari ucraineni în România

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, a afirmat că există posibilitatea antrenării de militari ucraineni pe teritoriul României, în multiple domenii."Eu am fost la Londra...

Ciolacu, estimare optimistă privind ridicarea vizelor de SUA pentru români

Premierul Marcel Ciolacu estimează că țara noastră va intra anul viitor în programul Visa Waiver, prin care românii nu vor mai avea nevoie de...
Ultima oră
Pe aceeași temă