23.4 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăGhid de vacanţă în Estoril

Ghid de vacanţă în Estoril

Estoril, încântătoarea staţiune de pe Riviera portugheză, a sedus multe capete încoronate cu peisajele superbe şi clima blândă. Asemeni multor staţiuni celebre, şi Estoril a fost un mic sat de pescari care s-a transformat, aproape peste noapte, într-un loc plin de strălucire, cu palate elegante şi hoteluri luxoase.

Staţiunea şic a fost, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, locul de refugiu pentru capetele încoronate silite să plece în exil. Astăzi, Estorilul este gazdă primitoare pentru milioane de turişti, care vin atraşi de superbul parc, vilele elegante, izvoarele termale şi grădinile tropicale. Dacă-ţi doreşti o vacanţă classy, atuni Estoril este alegerea perfectă.

Cu plajele cu nisip auriu, hoteluri de lux, turneuri de tenis ATP, piste pentru curse de Formula 1, cel mai mare cazinou din Europa şi terenurile de golf nu vei fi dezamăgit. Iar când vine vorba despre mâncăruri fine şi băuturi rafinate, să ştii că vei fi răsfăţat cu ce-i mai bun. Viaţa de noapte este trepidantă, iar Cascais este foarte aproape.

Cea mai frumoasă dar şi mai aglomerată plajă, situată central, este Praia do Tamariz. Dotată cu toalete, duşuri, umbrele, un restaurant şi o piscină cu apă din Oceanul Atlantic, este preferata turiştilor. La vest de Tamariz sunt cele trei plaje din Cascais, foarte populare şi ele. Praia do Guincho, situată la 11 km nord-vest de Estoril, este preferata surferilor experimentaţi datorită vânturilor puternice care bat aici.

Plajele superbe şi hotelurile dotate cu toate facilităţile unei staaţiuni de lux atrag ca un magnet familiile care vor să petreacă o vacanţă cu tot confortul. De la Estoril poţi merge la Cascais, Belem, Lisabona sau la palatele din poveste din Sintra. Toate sunt relativ aproape şi pot fi vizitate în escapade de o zi.

Parcul Estoril, din centrul oraşului, este foarte îngrijit, bogat ornamentat cu statui şi fântâni, şi datorită palmierilor imenşi, parcul mai este numit şi „Mica Africă”. În centrul parcului este celebrul Casino do Estoril, considerat cel mai mare din Europa. Poţi să-ţi încerci norocul la ruletă sau poţi merge la spectacolele de music-hall care au loc aici.

Oferta sejur Portugalia

Vila Gale Estoril 4*, de la 673 euro/pers., transport cu avionul, transferuri, 6 nopţi cazare, mic dejun, asistenţă turistică locală. Christian Tour, Tel. 021 211 11 39, www.christiantour.ro

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă