27 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăGermania: Noul ajutor financiar pentru Grecia va fi mult mai mic

Germania: Noul ajutor financiar pentru Grecia va fi mult mai mic

Ministrul german de Finanţe, Wolfgang Schaeuble, a declarat vineri că următorul ajutor financiar pentru Grecia va fi mult mai mic decât programele actuale şi va depinde de îndeplinirea de către autorităţile elene a angajamentelor asumate, relatează publicaţia Kathimerini, citată de Mediafax.

În cele două programe de sprijin financiar obţinute de Grecia până în prezent, partenerii europeni şi FMI au aprobat împrumuturi de 240 de miliarde de euro.

Potrivit publicaţiei germane Handelsblatt, Schaeuble a declarat că orice nou ajutor va depinde de respectarea de către Grecia a obligaţiilor asumate. Oficialul german se aşteaptă ca viitorul ajutor să fie mult mai mic decât cel actual, având în vedere că Grecia va avea deja un excedent bugetar, excluzând serviciul datoriilor.

Schaeuble a spus că nu poate menţiona cifre sau măsuri specifice.

Discuţiile despre al treilea program de ajutor destinat Greciei au agitat în această săptămână campania electorală din Germania, unde vor avea loc alegeri generale în septembrie.

Schaeuble a spus marţi, la un miting electoral, că va fi nevoie de încă un program pentru Grecia. În declaraţiile anterioare Schaeuble susţinea că este probabil, dar nu inevitabil ca Grecia să aibă nevoie de un nou sprijin, după ce actualul program va expira anul viitor.

Declaraţia ministrului a fost comentată imediat de social-democraţi, care au cerut cancelarului conservator Angela Merkel să spună înainte de alegeri de ce ajutor are nevoie Grecia, pe lângă cele 240 de miliarde de euro angajate de UE şi FMI.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă