-0.1 C
Bucharest
Saturday, 9 December 2023
HomeInvestigații România LiberăFranks: FMI e dispus să negocieze măsurile Guvernului

Franks: FMI e dispus să negocieze măsurile Guvernului

FMI e dispus să negocieze măsurile Guvernului.Declaraţia a fost făcută de şeful misiunii FMI în România, Jeffery Franks, în cadrul unei emisiuni la televiziunea Euronews, în care s-a discutat situaţia României, potrivit Realitatea.net.

Într-o ediţie specială, postul de televiziune Euronews a dezbătut situaţia economică şi socială a României în contextul măsurilor de austeritate anunţate de Guvernul de la Bucureşti.

Cu o treime din populaţia activă angajată în sistemul de stat, guvernul român este pregătit să taie din salariile bugetarilor pentru a îndeplini condiţiile FMI pentru o nouă tranşă a împrumutului în valoare totală de 12 miliarde de euro, relatează Euronews. Mai exact, România ar trebui să îşi reducă deficitul bugetar de la 7,2% în 2009 la 6,8% pentru 2010. Jeffrey Franks, şeful delegaţiei FMI în România a explicat pentru televiziunea Euronews cum au decurs negocierile cu guvernul de la Bucureşti.

“Am văzut azi zeci de mii de oameni pe străzile din Bucureşti, femei, pensionari, toţi săraci, toţi disperaţi. Cât de convins sunteţi că măsurile guvernului sunt plasate în locurile potrivite?”, l-a întrebat reporterul Euronews pe Jeffery Franks., şeful misiunii FMI în România.

“Am discutat cu guvernul mai multe opţiuni pentru reducerea deficitului. Unele includeau creşterea taxelor, altele scăderea cheltuielilor în diverse combinaţii. A fost decizia guvernului să se concentreze mai mult pe partea reducerii cheltuielilor. Nu au luat o decizie uşoară. Noi cei de la FMI suntem flexibili. Dacă vor propune un alt set de măsuri, cu siguranţă le vom lua în considerare. Dar nu îşi pot permite luxul să nu aplice nicio măsură”, a declarat Franks.

Cele mai citite

David Popovici, în semifinalele probei de 100 m liber, la Europenele de la Otopeni

David Popovici s-a calificat cu al doilea timp în semifinalele probei de 100 m liber, în această dimineaţă, la Campionatele Europene de înot în...

Cât te costă să faci Revelionul cu Bădălău

Monato, salonul de evenimente deținut de fiica baronului PSD de Giurgiu Niculae Bădălău, se pregătește să ofere o experiență de Revelion cu adevărat...

David Popovici, în semifinalele probei de 100 m liber, la Europenele de la Otopeni

David Popovici s-a calificat cu al doilea timp în semifinalele probei de 100 m liber, în această dimineaţă, la Campionatele Europene de înot în...
Ultima oră
Pe aceeași temă