Sâmbătă, 6 august, are loc o premieră pentru zona Masivului Bucegi: prima ediţie a festivalului „Ziua Lacului Bolboci”. Proiectul este finanţat din fonduri europene şi îşi propune să atragă turiştii români într-o zonă de o frumuseţe sălbatică, o destinaţie montană încă nedescoperită cu adevărat. Sărbatoarea, care se va desfăşura pe tot parcursul zilei de sâmbătă, va avea ca punct central un concert folk susţinut de Vasile Seicaru, Emeric Imre şi formaţia Karma.
Festivalul, organizat de fundaţia Karitas, este o iniţiativă ce contribuie la promovarea valorilor româneşti, se distinge prin popularizarea unei zone ce constituie un obiectiv turistic cu un potenţial deosebit. Tradiţiile locului vor fi aduse în faţa publicului prezent, ce va lua contact cu elemente din cultura autohtonă, un punct important în atractivitatea României ca destinaţie turistică.
Turiştii şi toţi amatorii de natură sunt aşteptaţi să viziteze Lacul artificial Bolboci şi să participe la evenimentele pregătite de organizatori. Spectacolul va lua startul printr-un marş de fanfară, iar atmosfera va fi animată de personalităţi din vremuri străvechi, într-o paradă a personajelor de epocă, ce vor simula momente istorice semnificative. La orele amiezii, Orchestra Chindia şi Ansamblul de dansuri populare din Târgovişte vor prezenta spectatorilor cele mai frumoase cântece şi dansuri dâmboviţene. Nici copiii nu se vor plictisi pentru că organizatorii au pregătit pentru ei concursuri şi activităţi interactive pe apă.
Ziua Lacului Bolboci se va transforma spre seară într-o adevarată sărbătoare folk. Astfel, iubitorii acestui gen vor avea ocazia să îl asculte live într-un concert special pe Vasile Şeicaru, poate cel mai cunoscut cântăreţ de muzică folk din România. Îl va urma Emeric Imre, apreciatul cantautor clujean, care a atins succesul o dată cu albumul său, „Nebun de alb”. De asemenea, formaţia Karma, cu o istorie de 19 ani de muzică, va încinge atmosfera pe ritmuri tradiţionale, aşa cum bine şi-au obişnuit publicul.
Lacul Bolboci a reuşit să-şi păstreze neştirbită autenticitatea şi să surprindă prin apa sa foarte rece chiar şi vara. Aerul curat, nuanţele de verde smarald ale undelor în care se reflectă munţii, dar mai ales liniştea deplină sunt atuurile acestei destinaţii turistice încă nu foarte cunoscute a României.