31.5 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăElena Udrea și Ioana Băsescu au primit opt și cinci ani de...

Elena Udrea și Ioana Băsescu au primit opt și cinci ani de închisoare. Sentința poate fi contestată

Elena Udrea a fost condamnată, marți, la opt ani de închisoare cu executare, pentru fapte care s-ar fi produs în anul 2009, în perioada în care era ministru al Dezvoltării. 

În același dosar, Ioana Băsescu, fiica fostului șef al statului Traian Băsescu, a fost condamnată la cinci ani de închisoare cu executare. 

Elena Udrea și Ioana Băsescu au fost găsite vinovate de instigare la spălare de bani.

Ambele condamnări au fost pronunțate, marți, în primă instanță, astfel că sentința emisă de Curtea de Apel nu este definitivă și poate fi contestată la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ).

Dosarul se referă la fapte ilegale care ar fi fost comise în timpul campaniei electorale a lui Traian Băsescu, din anul 2009.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă