22.2 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăDuşa: Dacă Diaconescu avea de transportat sacii cu euro, solicita maşini de...

Duşa: Dacă Diaconescu avea de transportat sacii cu euro, solicita maşini de la MAI

Ministrul de Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, a declarat luni că nu face parte din „telenovela Dan Diaconescu”, glumind că, dacă acesta ar fi avut de transportat saci cu euro la Oltchim, ar fi solicitat de la MAI maşini pentru un astfel de transport, scrie Mediafax.

Întrebat dacă Diaconescu a solicitat serviciile Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) pentru luni, ministrul a spus că el nu face parte din „telenovela Dan Diaconescu”, care, „probabil, astăzi (luni – n.r.) o să se încheie”.

„Ca să fac o glumă (…) dacă avea de transportat saci cu euro astăzi, solicita maşini care pot să execute un astfel de transport”, a spus Duşa.

Ministrul a mai spus că va face comentarii despre Oltchim după încheierea acestui „episod”. „Când o să se termine acest episod, probabil o să fac şi eu comentarii, dar care să vizeze strategia Oltchim, nu ce face Dan Diaconescu”, a spus Duşa.

Negocierile dintre Dan Diaconescu şi Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) pe tema privatizării combinatului Oltchim Râmnicu-Vălcea (OLT) sunt din nou suspendate, întrucât patronul OTV nu a prezentat dovada că dispune de banii pentru cumpărarea acţiunilor.

Citeşte şi:

Financial Times: Oltchim, o altă privatizare CONTROVERSATĂ în România

TELENOVELA PRIVATIZĂRII OLTCHIM CONTINUĂ: Dan Diaconescu ANUNŢĂ o RĂSTURNARE de SITUAŢIE

Negocierile dintre cele două părţi au fost întrerupte sâmbătă şi duminică, dar au fost reluate luni, la ora 9.00.

La ora 11.00, Diaconescu a declarat, la ieşirea din sediul Ministerului Economiei, că discuţiile sunt întrerupte.

Diaconescu a declarat, sâmbătă, că va aduce luni trei milioane de euro, „în saci”, pentru plata salariilor angajaţilor Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT) şi că a prezentat OPSPI o variantă de finanţare a companiei cu 91 milioane dolari, cu sprijinul Eximbank.

Dan Diaconescu a câştigat licitaţia pentru preluarea a 54,8% din acţiunile Oltchim, după ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare preţ, pentru titlurile deţinute de stat.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă