0.8 C
Bucharest
Saturday, 9 December 2023
HomeInvestigații România LiberăDupă trei amânări, Bogdan Olteanu ar putea afla azi verdictul în dosarul...

După trei amânări, Bogdan Olteanu ar putea afla azi verdictul în dosarul Delta

În 1 noiembrie judecătorul de caz a amânat pentru 15 noiembrie stabilirea unui prim verdict în acest caz, după ce anterior a mai amânat de alte două ori pronunțarea în dosar.

La ultimul termen de judecată din acest dosar, din 3 octombrie, procurorii DNA au cerut pedeapsa maximă pentru Olteanu în vreme ce apărarea sa a ridiculizat martorii acuzării.

”E adevărat că fapta despre care vorbim e săvârșită departe în timp. E adevărat că a avut funcție importantă și de notorietate. Premierul de la acea era Tăriceanu Călin Popescu și este de notorietate.

Vorbim de sume colosale și pentru ce? Pentru ocuparea unui post cu nu o foarte mare însemnătate. Traficul de influență față de premier a fost arătat. Totul prezintă un grad foarte ridicat de pericol. Nu putem cere altceva decât o pedeapsă orientată spre maximum. Nu putem cere altceva decât executarea efectivă a acesteia”, a spus procurorul atunci în fața judecătorului Georgiana Iorguț de la Tribunalul București.

Apărătorul lui Olteanu a spus la rândul său că “toți martorii sunt șase”.

“Ei au cunoștință direct sau indirect de fapta cercetată de DNA. Observați că Sorin Ovidiu Vântu și alți martori și-au adaptat declarațiile în raport cu obiectul dosarului.

A plecat de la suma de un milion de euro  și a ajuns la suma de două milioane de dolari. Trei dintre acești martori vin și spun că declarațiile de la DNA nu era chiar ce trebuia.

Singura persoana care spune că Olteanu a pretins suma de un milion de euro este SOV. Olteanu nu a negat întâlnirea și nici discuția despre Mihaiu. El neagă că la acea discuție unde erau doar cei doi a cerut vreodată vreo suma de bani”, a mai spus la momentul pledoariilor finale avocatul lui Olteanu.

 

 

Cele mai citite

Încă puțin și ajunge și în România! Când va fi disponibilă aplicația Threads

Aplicația Threads a fost lansată în SUA și în Marea Britanie, iar în curând va ajunge și în Europa. Aplicația Threads urmează să devină...

Toate sticlele de vin vor avea cod QR. Legislația a intrat în vigoare

Industria producătorilor de vin se confruntă cu o schimbare semnificativă, odată cu intrarea în vigoare a noii legislații UE. Potrivit acesteia, producătorii de vin...

Când vor circula trenurile din România cu 160 km/h?

Viteza medie cu care un tren de călători circulă la ora actuală în România este de 44 km/h. Comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean a...
Ultima oră
Pe aceeași temă