29 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăDNA are în lucru 64 de dosare legate de achizițiile din timpul...

DNA are în lucru 64 de dosare legate de achizițiile din timpul pandemiei

Procurorul șef al DNA, Crin Bologa, a anunțat, joi, că procurorii anticorupție au în lucru 64 de dosare legate de achizițiile din timpul pandemiei, unele dintre ele fiind legate de compania de stat Unifarm.

„În prezent avem în instrumentare 64 de dosare legate de corupţie ale unor funcţionari publici implicaţi în combaterea pandemiei şi în achiziţionarea de materiale în pandemie. Cel mai înaintat dosar este dosarul Unifarm – unul dintre dosarele Unifarm. Discutând cu procurorii de caz, în această săptămână se pare că vor fi trimişi în judecată cinci șase inculpaţi – şi cu rechizitoriu şi cu acordul de recunoaştere”, a precizat procurorul șef Crin Bologa.

La aceste dosare se lucrează în contextul în care fostul director general al Unifarm, Adrian Ionel, este cercetat sub control judiciar de procurorii DNA, într-un dosar în care este acuzat de luare de mită și de abuz în serviciu.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă