-0.8 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeInvestigații România LiberăDaniel Constantin explică de ce România are o productivitate agricolă mică

Daniel Constantin explică de ce România are o productivitate agricolă mică

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat, marţi, că România are o productivitate agricolă mai mică decât multe ţări din UE şi pentru că foloseşte mai puţine îngrăşăminte la hectar, ceea ce reprezintă o grijă mai mare pentru mediu, relatează Mediafax.

El a arătat că în România există în continuare potenţial de creştere, dar, în egală măsură, există o grijă pentru mediul înconjurător.

"Ne preocupăm şi de mediul înconjurător, dar avem nevoie de investiţii foarte mari în agricultură pentru a ajunge la o medie de productivitate aşa cum întâlnim în alte state europene", a afirmat Constantin.

Ministrul a explicat că nivelul subvenţiilor dn România este mai mic decât în alte state membre pentru că în momentul în care s-au făcut negocierile pentru subvenţii, în anii 2002-2003, producţia medie la hectar în România era la 2,6 tone la hectar, în timp ce în alte state din Europa era de 4-5 tone la hectar, la anumite culturi.

"Şi gradul de utilizare a îngrăşămintelor a dus, probabil, la aceste diferenţe de producţie. În România, totalul de îngrăşăminte este de 46 de kilograme la hectar. Marea Britanie are un nivel de utilizare a îngrăşămintelor de 250 kg/ha, Germania de 211 kg/ha, Grecia de 153 kg/ha, SUA de 120 kg/ha, Austria de 108 kg/ha, Ungaria de 97 kg/ha şi Cehia de 95 kg/ha", a mai spus ministrul.

Cele mai citite
00:00:50

Mii de persoane au fost evacuate în timp ce un ciclon se apropie de sudul Indiei

Mii de persoane au fost evacuate în timp ce un ciclon sever se apropie de sudul Indiei, iar mai multe măsuri pentru a limita...

Imprimantele – la ce trebuie să fim atenți în activitatea noastră

Imprimantele au devenit un pilon central în mediul de lucru contemporan, fiind unelte esențiale în procesele de birou, în special într-o lume în care...
Ultima oră
Pe aceeași temă