36.4 C
București
duminică, 14 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăCodul de Bune Practici, aprobat in 16 septembrie, elimina mai multe taxe...

Codul de Bune Practici, aprobat in 16 septembrie, elimina mai multe taxe de mii de euro

Codul de Bune Practici, aprobat in 16 septembrie cu 198 de voturi pentru, cinci contra si sapte abtineri, elimina taxa de deschidere de magazin care varia intre 1.000-15.000 de euro, precum si altele cum ar fi serviciul de vanzare garantata, potrivit datelor furnizate de Ministerul Agriculturii, citate de Newsin.

De asemenea, prin aplicarea Codului de Bune Practici va fi eliminata si taxa de remodelare, taxa fixa care se solicita pentru modernizarea magazinelor existente, care varia intre 1.000 si 5.000 de euro. Aceasta este scoasa prin introducerea unui articol ce interzice taxele ce nu au legatura cu actul de comert.

Serviciul de vanzare garantata, care reprezinta un procent din cifra de afaceri si se solicita pentru garantarea vanzarii produselor in reteaua respectiva este de asemenea eliminat. Acesta putea reprezenta 0,5-0,75% din cifra de afaceri lunara. In plus este scos serviciul de gestionare a gamei care putea fi de pana la 2% din cifra de afaceri lunara. Taxa de listare furnizor, magazin care putea ajunge pana la 15.000 de euro potrivit Codului de Bune Practici poate fi diminuata ca urmare a competitiei reale intre KA (retea de logistica).

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă