21.7 C
București
luni, 22 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăCiolos: Abordarea bancilor de a nu acorda finantare start-up-urilor in agricultura este...

Ciolos: Abordarea bancilor de a nu acorda finantare start-up-urilor in agricultura este „aberanta”

Abordarea bancilor de a nu acorda finantare start-up-urilor in agricultura este "aberanta", iar statul trebuie sa intervina pentru a debloca accesul la credite in acest sector, a declarat, marti, fostul ministru al Agriculturii Dacian Ciolos, citat de Mediafax.

"Agricultura are nevoie de sustinere financiara pentru a se redresa. Cred ca statul trebuie sa intervina, dar nu numai statul. Statul are un rol in a interveni in deblocarea accesului la credite. Nu vreau sa fac interventionism, cand fac astfel de afirmatii, pentru ca nu e cred ca e cazul", a spus Ciolos, in cadrul seminarului "Mediafax Talks about Romanian Agriculture".

El a mentionat ca finantarea start-up-urilor din agricultura este esentiala pentru modernizarea sectorului.

"Mi se pare aberanta abordarea actuala a bancilor, care au decis sa nu finanteze start-up-urile in agricultura. Nu vad cum putem vorbi de restructurarea agriculturii, de crearea unor ferme noi, care sa produca pentru piata, fara sa finantam start-up-urile", a adaugat Ciolos.

Fostul ministru al Agriculturii a mai spus ca nefinantarea acestor tipuri de proiecte inseamna condamnarea mediului rural la o subdezvoltare premeditata.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă