0.8 C
Bucharest
Saturday, 9 December 2023
HomeInvestigații România LiberăCFR concediaza 3.700 de angajati

CFR concediaza 3.700 de angajati

Un numar de 3.700 de angajati ai companiei CFR vor fi diponibilizati, iar sporurile si primele vor fi reduse, in incercarea de a rentabiliza compania, a anuntat Radu Berceanu, ministrul Transporturilor si Infrastructurii.
"Am ajuns la un prim pas de intelegere. Un set de masuri care inseamna circa 3.700 de persoane disponibilizate. E vorba de persoane care pot fi pensionate. O alta masura vizeaza reducerea sporurilor si primelor, echivalentul a inca 4.000 de persoane. In felul acesta putem sa reducem fondul de salarizare corespunzator salariilor a aproximativ 8.000 de persoane renutand numai la 3.700", a declarat Radu Berceanu dupa o prima intalnire avuta cu sindicatele din domeniu.

Potrivit acestuia, discutiile vor continua si in zilele urmatoare pentru rentabilizarea si echilibrarea bugetului companiei. "Vom incerca sa gandim impreuna o formula, astfel incat, cel putin din punct de vedere financiar, cele trei societati sa aiba un colectiv comun, care sa decida in legatura cu circuitul financiar intre cele trei societati si in afara lor. Un sistem de cateva persoane care sa aiba decizia financiara care sa fie impusa celor trei societati", a precizat Berceanu.
Initial, Ministerul Transporturilor anuntase ca va reduce numarul personalului in sistemul feroviar cu 12.139 la toate cele trei companii CFR, astfel: la CFR Marfa cu 5.949, la Calatori cu 2.545 si la Infrastructura cu 3.536.
Sindicalistii de la cele trei societati au organizat la sfarsitul lunii aprilie un miting de protest cerand pastrarea locurilor de munca.

Cele mai citite

Avertizări de cod galben de ceață și polei în șapte județe din țară

Meteorologii au emis sâmbătă seara avertizări Cod galben de ceaţă şi polei, valabile în şapte judeţe din ţară, potrivit botosaniexpres.ro. Ceaţa şi poleiul au pus...

Burduja cere conducerii Hidroelectrica accelerarea proiectelor începute înainte de ’89

Ministrului Energiei, Sebastian Burduja a vizitat astăzi o hidrocentrală începută înainte de 1989, în judeţul Iaşi, lângă Paşcani, care în prezent este într-un stadiu...

Cât te costă să faci Revelionul cu Bădălău

Monato, salonul de evenimente deținut de fiica baronului PSD de Giurgiu Niculae Bădălău, se pregătește să ofere o experiență de Revelion cu adevărat...
Ultima oră
Pe aceeași temă