2.8 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeInvestigații România LiberăCezar Preda: Guvernul trebuie să înceapă cu reducerea privilegiilor

Cezar Preda: Guvernul trebuie să înceapă cu reducerea privilegiilor

Reducerea drastică a cheltuielilor, de la cea mai mică primărie din ţară şi până la Ministerul Finanţelor, constituie ABC-ul şi faza de început a strategiei relansării economice a ţării, a declarat, joi, vicepreşedintele PDL deputatul Cezar Preda, într-o conferinţă de presă, la Buzău, monitorizată de Agerpres.

El a explicat că sunt trei etape de avut în vedere: reducerea cheltuielilor ”de la vlădică la opincă” în administraţia publică locală şi centrală, urmată, în cazul în care aceste instituţii nu se pot redresa financiar, de micşorarea veniturilor cetăţenilor şi abia în final de creşterea taxelor şi impozitelor.

”Am vorbit despre reducerea veniturilor cetăţenilor, dar nu am vorbit de reducerea cheltuielilor şi a privilegiilor, care este ABC-ul şi faza de început a oricăror măsuri, de la familia de două persoane până la o ţară de 22 de milioane. (…) În ministerele noastre se cheltuie la greu de către şmecheri pe care nu-i cunoaşte lumea şi care râd de noi când iau sute de milioane de lei pe lună şi ne spun nouă, parlamentarilor, că nu trebuie să ne mai luăm nici salariile”, a declarat deputatul PDL.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă