25 C
Bucharest
Monday, 29 May 2023
HomeInvestigații România LiberăCât de valabilă este diploma ministrului Vlad Voiculescu

Cât de valabilă este diploma ministrului Vlad Voiculescu

Documentul de atestare, în România, a diplomei universitare pe care a prezentat-o Vlad Voiculescu ridică unele semne de întrebare, relevă un articol publicat pe site-ul www.romaniacurata.ro.

Diploma a cărei fotografie a fost postată de Vlad Voiculescu pe Facebook a fost emisă de o universitate din Viena (Austria). Pentru echivalarea acestei diplome în România, Ministerul Educației Naționale de la București i-a emis lui Vlad Voiculescu un “Atestat”.

“Potrivit atestatului publicat, a făcut un masterat care servește și de licență, pentru care nu are diplomă, drept pentru care MEN, la care absolvenții români din străinătate așteaptă cu anii un atestat la Harvard, îi elibera cu celeritate o hîrtie bună la toate, spunînd că < Prezentul atestat cuprinde şi ciclul de licenţă pentru care nu i s-a eliberat o diplomă distinctă >”, explică articolul prezentat pe site-ul www.romaniacurata.ro.

Potrivit acestei surse, cel mai ciudat paragraf din textul “Atestatului” emis în România este următorul: “Prezentul atestat cuprinde şi ciclul de licenţă pentru care nu i s-a eliberat o diplomă distinctă, conferă aceleaşi drepturi cu absolvenţii instituţiilor de învăţământ superior similare, acreditate, din România şi este valabil cu prezentarea diplomei menţionate mai sus în original”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Evaluarea Națională se amână din nou, din cauza grevei. Noile date sunt 12 și 13 iunie

Testele de la Evaluarea Națională se amână din nou, din cauza grevei generale a cadrelor didactice din România. Cel mai recent anunț pe acest subiect...

Iohannis, poftit de sindicaliștii din educație la discuții decisive

Cele trei mari federaţii sindicale din învăţământ transmit i-au adresat luni preşedintelui Klaus Iohannis solicitarea de a se întâlni marţi, cu Birourile Executive ale sindicatelor. Sindicatele îi...

Greva din Educație va impune amânarea examenelor. Marți ar fi început Evaluarea Națională

Greva din Educație, care intră acum în cea de a doua săptămână, va impune amânarea examenelor, a declarat Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din...
Ultima oră
Pe aceeași temă