2.1 C
Bucharest
Thursday, 30 November 2023

Breviar

Bancpost isi va majora capitalul cu 80 milioane euro

Bancpost isi va majora capitalul cu 80 milioane de euro, din care sase milioane de euro ar putea reprezenta contributia Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), se arata intr-un anunt al institutiei financiare internationale. Potrivit BERD, banca romana va emite in luna decembrie18.246.327 de noi titluri, la un pret unitar de 1,14 lei, operatiune care ii va permite dezvoltarea ulterioara si respectarea reglementarilor Bancii Nationale a Romaniei. De asemenea, investitia BERD, care in prezent detine 7,28% din titlurile Bancpost, are rolul de a mentine nivelul actual al participatiei institutiei internationale.
La sfarsitul lunii septembrie, Bancpost detinea active totale in valoare de 1,549 miliarde de euro, echivalentul a 4,7% din totalul activelor bancare din Romania. Valoarea capitalul se ridica la 137 milioane euro, iar profitul net la 13 milioane de euro.
Actionarul majoritar al Bancpost este banca elena Eurobank EFG, care controleaza 62,7% din capital. Restul actiunilor sunt detinute de BERD, International Finance Corporation (IFC) – divizia de consultanta si investitii a Bancii Mondiale -, cu cate 7,28%, angajatii institutiei romane de credit si SIF Banat-Crisana, SIF Moldova, SIF Transilvania si SIF Oltenia, cu un total de 22,7% din titluri.

Banca Moscovei va deschide o filiala la Bucuresti

Primarul Videanu a anuntat ca Banca Moscovei ar putea deschide o filiala la Bucuresti, dupa cum s-a convenit in urma vizitei efectuate de primarul Capitalei la Moscova.
Edilul sef a apreciat ca in Romania nu exista o banca de investitii aplecata spre administratia publica locala si care sa acorde credite primariilor pentru a realiza investitii.
In prezent, exista multe municipii care au numerose proiecte, dar nu dispun de finantare pentru a le realiza. Oficialitatile din cele doua tari au mai stabilit sa colaboreze la aplicarea strategiei energetice proprii a Bucurestiului, care va fi elaborata pana anul viitor. Furnizorii de energie din Rusia si Romania vor putea fi parteneri in demersul de independenta energetica, dupa cum este prevazut in memorandumul semnat de autoritatile din cele doua tari.

Promotie Raiffeisen pentru intreprinderi mici si mijlocii

Raiffeisen Bank a lansat o promotie pentru credite pe termen scurt pentru IMM-uri. Imprumutu, acordat in lei, este accesibil pana in data 31 decembrie 2005, are o perioada maxima de rambursare de sase luni, cu posibilitatea de a beneficia de 2 luni de gratie. Dobanda este BUBOR la o luna +0,5% pe an.
Raiffeisen Bank are peste 110.000 clienti IMM, volumul de credite acordate acestui segment a crescut cu peste 75% la mijlocul anului 2005 (fata de 30 iunie 2004), iar depozitele au crescut cu peste 80%, in aceeasi perioada. In prezent, banca are aproape doua milioane de clienti de retail si peste 3.800 corporatii mari si medii.

Cele mai citite

Cel puțin doi morți și opt răniți, într-un atac în Ierusalim

Două persoane au fost ucise şi alte opt au fost rănite, dintre care cinci grav, în această dimineaţă, într-un atac cu arme de foc...

Româncele cu vârsta între 19 și 45 de ani vor avea reducere 50% la vaccinul HPV

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, anunţă că, începând de vineri, toate româncele cu vârsta cuprinsă între 19 şi 45 de ani vor putea procura vaccinul...

CSA Steaua, răpusă de Corvinul, chiar în Ghencea

Corvinul Hunedoara a învins-o pe CSA Steaua Bucureşti cu scorul de 1-0, în Ghencea, într-un meci din etapa a 15-a a Ligii a II-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă