36.4 C
București
duminică, 14 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăBRD a depăşit anul trecut 1 miliard de euro la operaţiunile de...

BRD a depăşit anul trecut 1 miliard de euro la operaţiunile de factoring, cu o cotă de 35% din piaţă

BRD a derulat anul trecut operaţiuni de factoring în valoare de peste 1 miliard de euro, cifra de afaceri pe acest segment înregistrând o creştere cu 19% faţă de 2011, cu o cotă de piaţă de 35%, care plasează banca pe primul loc în piaţa de factoring, de aproape 3 miliarde euro în 2012, potrivit Mediafax.

Operaţiunile de factoring intern reprezintă 78% din total, cele de factoring de export au o pondere de 13%, iar cele de import de 9%.

Citeşte şi “Fumăritul” în varianta bancară. Cât te costă dacă primeşti bani în cont

„Comparativ cu 2011, se remarcă creşterea cu 8% a operaţiunilor de factoring intern şi o scădere în zona celor de factoring internaţional, cu o pondere de 4% în totalul cifrei de afaceri din activităţi de factoring”, se arată într-un comunicat al băncii.

Din punctul de vedere al tipului de operaţiuni, cea mai mare podere o deţin operaţiunile fără regres, de 80%, ceea ce înseamnă că, mai mult decât în anii anteriori, companiile au devenit din ce în ce mai preocupate de identificarea de soluţii pentru acoperirea riscului de neplată aferent portofoliului de creanţe.

Citeşte şi TAXELE ASCUNSE ale CARDURILOR. Care sunt în realitate comisioanele percepute de băncile din România

Clienţii care au apelat la factoring variază de la firme locale cu afaceri de până la cinci milioane de euro la companii multinaţionale, care au şi cea mai mare pondere în totalul cifrei de afaceri.

Contractul de factoring este încheiat între un furnizor şi o companie de factoring, prin care furnizorul cesionează creanţele provenite din contractele de prestări servicii sau vânzare bunuri încheiate cu partenerii comerciali, firma de factoring plătind în avans creanţele pentru a-l proteja pe furnizor de riscul de neplată al debitorului.

Citeşte şi DOSARUL FRAUDELOR BANCARE. Vasile Creştin rămâne ÎN AREST

Piaţa de factoring a înregistrat anul trecut o creştere de 12,8% faţă de 2011, la 2,92 miliarde euro, pe fondul avansului cu 16% a operaţiunilor de factoring intern şi cu 23,5% a celor de factoring de import.

BRD este prima bancă din România care a introdus furnizarea serviciilor de factoring, în anul 1993. Instituţia face parte din Asociaţia Română de Factoring, înfiinţată în aprilie 2011.

Cele mai citite

VIDEO Localnicii din Vaideeni acuză Louis Vuitton de Furtul Designului Bluzelor Tradiționale

Localnicii din Vaideeni Acuză Louis Vuitton de Furtul Designului Bluzelor Tradiționale Localnicii din satul Vaideeni, situat la poalele Munților Carpați din România, și-au exprimat furia...
Ultima oră
Pe aceeași temă