26.4 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăBM: Este incert daca in 2010 consumul privat va putea sustine economia...

BM: Este incert daca in 2010 consumul privat va putea sustine economia mondiala

Presedintele Bancii Mondiale (BM), Robert Zoellick, considera ca este incert daca anul viitor, cand guvernele vor retrage programele de stimulare fiscala, consumul privat va fi suficient de puternic pentru a sustine revenirea economiei mondiale, potrivit Financial Times, citat de Mediafax.

Zoellick crede ca perioada de pana la sfarsitul acestui an va fi, probabil, caracterizata de o evolutie economica pozitiva, care ar putea depasi asteptarile.

"Sunt, insa, mai ingrijorat de 2010. Nu prognozez o scadere economica, insa nu am iesit inca din zona cu turbulente. Ce surse aditionale ar putea contribui la cresterea cererii? Am putea asigura surse noi prin facilitarea accesului la finantare pentru unele state bine administrate, cu venituri medii, care sunt capabile sa imprumute mai mult", a spus presedintele Bancii Mondiale.

Presedintele BM sustine ca economia mondiala are mai multe elemente fragile, precum Europa Centrala si de Est, iar noi pericole ar putea sa apara din economiile emergente din Asia de Est.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă