27.8 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăAmbasadorul Germaniei: Investitorii preferă judeţele Timiş, Arad, Sibiu, Cluj, Alba şi Braşov

Ambasadorul Germaniei: Investitorii preferă judeţele Timiş, Arad, Sibiu, Cluj, Alba şi Braşov

Noul ambasador al Germaniei la Bucureşti, Werner Hans Lauk, afirmă că judeţele Timiş, Arad, Sibiu, Cluj, Alba şi Braşov sunt preferate de investitorii din ţara sa şi datorită existenţei mai multor vorbitori de limbă germană, transmite Mediafax.

„Judeţele Timiş, Arad, Sibiu, Cluj, Alba şi Braşov s-au detaşat ca regiuni preferate (de investitorii germani – n.red.) şi datorită disponibilităţii personalului vorbitor de limba germană. (…) Va fi eseţinal pentru România să poată oferi în continuarea economiei personal calificat. Pentru a contribui la acest lucru, companii germane împreună cu unităţi de învăţământ româneşti s-au aliat pentru a întroduce un sistem de pregătire profesională corespunzător sistemului german de învăţă­mânt dual”, a declarat Lauk pentru Ziarul Financiar.

El a mai menţionat printre atuurile României faptul că reprezintă „o piaţă mare” în regiune şi buna tradiţie în producţie şi inginerie.

„În plus, România are rezerve energetice proprii, mari suprafeţe agricole şi regiuni turistice foarte atractive, precum şi o populaţie bine pregătită şi talentată la limbi străine”, a spus ambasadorul.

Werner Hans Lauk are 63 de ani, este licenţiat în economie politică şi a fost asistent universitar al Universităţii din Tubingen. Lauk este diplomat de carieră cu un parcurs de 34 de ani în cadrul diplomaţiei germane. Prima misiune în străinătate a avut-o în Venezuela, la Caracas, unde a petrecut trei ani în perioada 1980-1983. Între 2008 şi 2010 a fost şeful misiunii în cadrul Ambasadei Germaniei din Kabul, Afganistan. Din luna iulie a acestui an este ambasadorul Germaniei la Bucureşti.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă