5.2 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeInvestigații România LiberăACPR: Fiecare zi de grevă generală aduce un prejudiciu de 10 milioane...

ACPR: Fiecare zi de grevă generală aduce un prejudiciu de 10 milioane euro

În caz contrar, susţine ACPR, tranşa cinci din împrumutul acordat de Fond se va amâna pe un termen nedefinit, iar bugetarii şi pensionarii nu vor mai avea de unde să-şi primească banii, potrivit Newsin.

“Fiecare zi de grevă generală aduce României un prejudiciu de 10 milioane de euro şi blochează activitatea a zeci de mii de firme care oricum fac faţă cu greu crizei.
În acest moment, România nu îşi poate susţine singură bugetarii. Acordul cu FMI este de aceea obligatoriu pentru a depăşi impasul creat şi a menţine economia pe linia de plutire. Refuzul sindicatelor de a se aşeza la masa dialogului social şi blocarea sau amânarea negocierilor cu FMI va pune statul în situaţia de a nu-i mai putea plăti nici pe bugetari, nici pe pensionari, cu efecte dramatice asupra populaţiei”, susţin reprezentanţii ACPR.

Alianţa Confederaţiilor Patronale din România face apel către sindicate să renunţe la acţiunile de stradă, susţinând că acestea vor conduce la ideea instabilităţii mediului social din România, micşorând astfel şansele recuperării economice.

Reprezentanţii ACPR mai spun că partidele politice din România trebuie să renunţe la “interesele proprii” şi să caute împreună soluţii pentru ieşirea din criză. De asemenea, patronatele trebuie să se aşeze la masa negocierilor, să renunţe la orice fel de divergenţe şi să caute împreună cele mai bune modalităţi de ieşire din această situaţie.

Cele mai citite

Geoană, mesaj de Ziua Națională

După ce Moldova şi Ţara Românească au devenit o singură ţară, sentimentul unităţii a crescut şi toate teritoriile locuite de români au început să...

A început parada militară de Ziua Națională în Capitală. LIVE VIDEO

Parada militară organizată la Bucureşti cu ocazia Zilei Naţionale a României a început vineri în Piaţa Arcului de Triumf, edificiu emblematic al Capitalei, inaugurat...

Geoană, mesaj de Ziua Națională

După ce Moldova şi Ţara Românească au devenit o singură ţară, sentimentul unităţii a crescut şi toate teritoriile locuite de români au început să...
Ultima oră
Pe aceeași temă