Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Bashar al-Assad, vinovat de distrugerea Siriei și dislocarea populației

„Ziua rușinii” pentru ONU privind Siria

Cele 30 de zile de încetare a focului în Siria pentru a se acorda ajutoare umanitare și medicale, conform unei rezoluții a Consiliului de Securitate al ONU, ce trebuia să se aplice imediat, au trecut fără să fie respectată înțelegerea.

Share

Adina Mutar 0 comentarii

28.03.2018 - 23:20

Mai mult, atacurile forțelor pro-Assad susținute aerian de Rusia s-au întețit, producând un număr și mai mare de victime. Ambasadorul american la ONU, Nikki Haley, a subliniat că marcarea a 30 de zile fără să fie implementată rezoluția trebuie să fie „o zi a rușinii” pentru CS al ONU.

Haley a precizat că Rusia nu face altceva decât să-și folosească dreptul de veto pentru a se asigura că ONU nu are nicio putere, în timp ce-și urmează strategia pro-Assad mai departe. La rândul lui, ambasadorul rus, Vassili Nebenzia, a declarat că doar Rusia adoptă „măsuri concrete” în Siria, iar până acum peste 100.000 de oameni au fost evacuați din Ghouta de Est.

Această „măsură concretă” se înscrie în seria de acțiuni de apurare etnico-religioasă urmărită de regimul de la Damasc.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a discutat, marţi, cu omologul său rus, Vladimir Putin, despre summitul se va desfăşura la data de 4 aprilie în Ankara  la care vor participa liderii Turciei, Rusiei şi Iranului, cu privire la conflictul din Siria.

Cei doi preşedinţi au analizat situaţia actuală a conflictului sirian, dar şi dinamica relaţiilor bilaterale.

Erdogan şi Putin şi-au reafirmat angajamentul de a dezvolta relaţiile bilaterale şi de a aprofunda cooperarea în mai multe dosare internaţionale.

Comentarii

loading...