15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalZelenski cere pedepsirea celor vinovați

Zelenski cere pedepsirea celor vinovați

”Insist pe finalizarea imediată a identificării corpurilor”, a scris Zelenski pe Twitter după ce a discutat telefonic cu preşedintele iranian Hassan Rouhani.

”Autorii trebuie să fie traşi la răspundere. Este extrem de important pentru noi să se returneze Ucrainei, săptămâna viitoare – până la 19 ianuarie – corpurile celor decedaţi, astfel încât rudele acestora să îşi poată lua adio” de la ei, a spus Zelenski.

Apelul telefonic a fost iniţiat de Hassan Rouhani, care i-a transmis oficial scuze lui Zelenski pentru acest incident.

”Rouhani a transmis scuze în numele părţii iraniene pentru tragedia soldată cu 176 de decese. Preşedintele Republicii Islamice Iran recunoaşte deplin că tragedia a fost cauzată de acţiune eronate ale armatei acestui stat”, se arată într-o declaraţie a preşedinţiei Ucrainei.

În timpul convorbirii telefonice, Hassan Rouhani l-a reasigurat Volodimir Zelenski că cei implicaţi în acest caz vor fi traşi la răspundere.

Iranul a anunţat sâmbătă dimineaţă că armata sa a doborât miercuri avionul ucrainean, cu 176 de persoane la bord, dintr-o ”eroare dezastruoasă”, explicând că apărarea sa antiaeriană a lansat din greşeală tiruri fiind în alertă după loviturile aeriene iraniene asupra unor ţinte americane din Irak.

Corpul Gardienilor Revoluţiei din Iran şi-a asumat sâmbătă ”responsabilitatea totală” pentru doborârea avionului ucrainean. Conform agenţiei Fars, liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a fost informat că tragedia avionului Boeing 737 al companiei Ukraine International Airlines a fost provocată de o ”eroare umană”, iar el a ordonat ca adevărul să fie făcut public. 

Cele mai citite

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...
Ultima oră
Pe aceeași temă