Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Zelenski acceptă că, în viitorul apropiat, Ucraina nu poate recupera Crimeea

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat miercuri că recuperarea Crimeii, anexată ilegal de Rusia în 2014, este o parte inerentă a ideii naţionale a Ucrainei, dar a recunoscut că acest lucru nu se va întâmpla în viitorul apropiat, potrivit EFE.

Share

Rl online 0 comentarii

26.02.2020 - 15:57

'Săptămâna are şapte zile, Pământul este rotund, iar Crimeea este Ucraina. Recuperarea ei este o parte inerentă a ideii noastre naţionale.Vom face totul pentru ca steagul ucrainean să fluture peste Crimeea. Este o sarcină complexă care poate să nu aibă o soluţie mâine', a spus Zelenski în discursul rostit la forumul "Age of Crimea" mai scrie Agerpres.

Preşedintele ucrainean a subliniat, în cadrul evenimentului dedicat rezistenţei Crimeii la ocupaţia rusă şi transmis în direct de Kanal-5 al televiziunii ucrainene, că peninsula nu va deveni o 'monedă de schimb' în procesul de identificare a unei soluţii la conflictul armat din regiunea Donbas.

''Astăzi facem tot ce putem pentru a pune capăt războiului din Donbas şi a nu-i pierde pe cei mai buni ucraineni în fiecare zi. Toate eforturile noastre sunt orientate spre aceasta. Dar acest lucru nu înseamnă că Crimeea încetează să mai fie pe agenda noastră sau că poate deveni preţul plătit pentru pacea în Donbas, pentru pacea în Ucraina', a spus el.

'Vom ajunge la încetarea totală a violenţelor în Donbas, dar pacea finală se va realiza în Crimeea', a insistat el.

Preşedintele Zelenski a afirmat că Ucraina trebuie să-şi sprijine cetăţenii care rămân în 'Crimeea ocupată de Rusia', să îi ajute pe tineri să studieze şi să obţină un loc de muncă în ţară, pe lângă garantarea sprijinului informaţional pentru concetăţeni.

Zelenski a anunţat de asemenea că a semnat un decret prin care a decretat 26 februarie 'Ziua rezistenţei faţă de ocuparea Crimeii'.

'Cu doar şase ani în urmă, la Simferopol, a avut loc cea mai mare demonstraţie în sprijinul integrităţii şi unităţii statului nostru. Pentru a evidenţia eroismul participanţilor la miting, am semnat un decret cu privire la Ziua rezistenţei faţă de ocuparea Republicii Autonome Crimeea şi a oraşului Sevastopol', a anunţat el.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...