Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Zeci de persoane arestate în Europa într-o operaţiune a poliţiei împotriva crimei organizate

Zeci de persoane au fost arestate în Italia, Olanda, Germania, Belgia şi America de Sud miercuri într-o operaţiune împotriva membrilor grupării de crimă organizată Ndrangheta, scrie Reuters.

Share

Rl online 0 comentarii

05.12.2018 - 14:26

Poliţia din Italia şi Eurojust, agenţia europeană care supervizează cooperarea juridică în investigaţiile penale, au informat că cei arestaţi sunt suspectaţi de trafic de cocaină, spălare de bani, dare de mită şi violenţă.

Eurojust a precizat că poliţia „execută arestări şi confiscări în prezent”, însă nu a oferit cifre. Poliţia din Italia a notat în comunicatul emis că 90 de persoane au fost arestate. De asemenea, în comunicatul italian este precizat că au fost făcute arestări şi în America de Sud.

Operaţiunea are ca ţintă membrii familiilor din organizaţia Ndragheta, care are sediul în oraşul italian Locri, din regiunea Calabria.

Ndragheta este una dintre cele trei grupări principale de crimă organizată, alături de Camorra, din zona oraşului Napoli şi Cosa Nostra din Sicilia.

Operaţiunea de miercuri vine la o zi după ce poliţia italiană i-a arestat pe cel considerat a fi noul conducător al mafiei din Sicilia şi alţi 45 de membri ai organizaţiei.

Comentarii

loading...