Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Zeci de mii de persoane au manifestat la Bruxelles împotriva încălzirii globale

Zeci de mii de persoane au manifestat duminică paşnic la Bruxelles făcând apel la guverne să respecte angajamentele privind lupta împotriva schimbărilor climatice, în timp ce în Polonia îşi deschidea lucrările o conferinţă a ONU privind ţinerea sub control a încălzirii globale.

Share

Rl online 0 comentarii

03.12.2018 - 09:28

Potrivit poliţiei belgiene, aproximativ 65.000 de persoane au participat la demonstraţie, mulţi dintre ei pe biciclete. Acesta a fost cel mai mare marş privind climatul ce a avut loc vreodată la Bruxelles, conform organizatorilor.

Într-o atmosferă de calm, militanţi şi numeroase familii cu copii purtând pancarte au scandat mesaje prin cere le cereau responsabililor politici să facă mai mult pentru a asigura un viitor mai ''verde''. Ei au defilat prin cartierul Bruxelles-ului care adăposteşte sediile instituţiilor Uniunii Europene.

''Politicieni, unde sunteţi? Trebuie să fiţi împreună cu noi, poporul. Nu există o planetă B'', scanda un membru al organizaţiei neguvernamentale Oxfam, Evert Nicolai.

Premierul Belgiei, Charles Michel (liberal), a calificat marşul drept ''un succes formidabil'' şi a promis să susţină ''obiectivele ambiţioase'' ale conferinţei ONU privind climatul, care s-a deschis duminică în oraşul polonez Katowice. Reprezentanţi din 200 de ţări vor încerca, timp de două săptămâni, să dea un nou impuls acordului de la Paris din decembrie 2015.

''Consecinţele schimbărilor climatice nu au fost niciodată atât de grave. Această realitate ne spune că trebuie să facem mai mult. Conferinţa ONU trebuie să facă aceasta posibil'', a declarat într-un comunicat, în prima zi a reuniunii, Patricia Espinosa, responsabil al ONU privind climatul.

Comentarii

loading...