10 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInternaționalZeci de angajați ai Facebook contestă cultura liberală „intolerantă”

Zeci de angajați ai Facebook contestă cultura liberală „intolerantă”

Grupul reprezintă mai puțin de jumătate de procent din forța de muncă a gigantului social media și membrii nu sunt neapărat conservatori. Cu toate acestea, ei spun că s-au săturat de felul în care sunt tratați colegii care nu merg tiptil pe linia liberală.

„Suntem o monocultură politică, intolerantă față de alte puncte de vedere”, a scris Brian Amerige, într-o postare din 20 august intitulată „Avem o problemă cu diversitatea politică”. Postarea a apărut apoi în New York Times. „Pretindem că îmbrățișăm toate perspectivele, dar atacăm imediat – de multe ori precum o gloată – pe oricine care prezintă un punct de vedere care se opune ideologiei de stânga.

De când a fost postat mesajul și până acum, peste 100 de angajați au intrat în grupul „FB’ers for Political Diversity”. Deși alți angajați ai Facebook s-ar fi plâns că postările grupului sunt ofensatoare pentru minorități, o sursă a spus Fox News că intenția grupului este de a fi un spațiu constructiv care să includă și oameni de stânga și de dreapta.

Facebook are peste 25.000 de angajați și, precum mai toate companiile din Silicon Valley, este percepută ca având o cultură liberală. În mai, compania a anunțat că fostul senator de Arizona Jon Kyl, republican, va conduce o anchetă privind alegațiile că rețeaua socială este anti-conservatoare.

Memoriul citează o serie largă de îngrijorări, incluzând aici înlăturarea posterelor care urează binevenit suporterilor președintelui Trump, eforturile de a-l înlătura pe Peter Thiel (pro-Trump) din board-ul Facebook sau faptul că „Toate Viețile Contează (All Lives Matter – în opoziție cu Black Lives Matter – „Viețile negrilor contează” – n.r.) îți poate aduce concedierea.

O sursă familiară cu incidentele a spus că în cadrul Facebook cultura este deschisă și angajații sunt încurajați să comunice liber în oricare dintre miile de grupuri interne.

Cele mai citite

Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei, estimează Ludovic Orban

"Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei", estimează deputatul Ludovic Orban, după ce Cătălin Cîrstoiu s-a retras din competiția pentru funcția...
00:00:32

Rishi Sunak a anunțat sprijin suplimentar pentru Ucraina în cadrul vizitei sale în Polonia

Liderul britanic Rishi Sunak a sosit marți la Varșovia pentru discuții cu premierul polonez Donald Tusk și cu șeful NATO Jens Stoltenberg, care se...

Dan Podaru: După destrămarea coaliției PSD – PNL la nivel de Capitală, trebuie retras și candidatul pentru Primăria Sectorului 1

Destrămarea coaliției PSD – PNL pentru Primăria Capitalei ar trebui să atragă după sine și schimbarea candidatului pentru Primăria Sectorului 1 din partea celor...
Ultima oră
Pe aceeași temă