Zeci de angajați ai Facebook contestă cultura liberală „intolerantă”

Într-o postare internă, un inginer senior de la Facebook acuză compania de „monocultură politică”, fapt ce a determinat peste 100 de colegi să formeze un grup prin care să militeze pentru diversitate politică.

Share

Rl online 0 comentarii

01.09.2018 - 11:32

Grupul reprezintă mai puțin de jumătate de procent din forța de muncă a gigantului social media și membrii nu sunt neapărat conservatori. Cu toate acestea, ei spun că s-au săturat de felul în care sunt tratați colegii care nu merg tiptil pe linia liberală.

„Suntem o monocultură politică, intolerantă față de alte puncte de vedere”, a scris Brian Amerige, într-o postare din 20 august intitulată „Avem o problemă cu diversitatea politică”. Postarea a apărut apoi în New York Times. „Pretindem că îmbrățișăm toate perspectivele, dar atacăm imediat – de multe ori precum o gloată – pe oricine care prezintă un punct de vedere care se opune ideologiei de stânga.

De când a fost postat mesajul și până acum, peste 100 de angajați au intrat în grupul „FB'ers for Political Diversity”. Deși alți angajați ai Facebook s-ar fi plâns că postările grupului sunt ofensatoare pentru minorități, o sursă a spus Fox News că intenția grupului este de a fi un spațiu constructiv care să includă și oameni de stânga și de dreapta.

Facebook are peste 25.000 de angajați și, precum mai toate companiile din Silicon Valley, este percepută ca având o cultură liberală. În mai, compania a anunțat că fostul senator de Arizona Jon Kyl, republican, va conduce o anchetă privind alegațiile că rețeaua socială este anti-conservatoare.

Memoriul citează o serie largă de îngrijorări, incluzând aici înlăturarea posterelor care urează binevenit suporterilor președintelui Trump, eforturile de a-l înlătura pe Peter Thiel (pro-Trump) din board-ul Facebook sau faptul că „Toate Viețile Contează (All Lives Matter – în opoziție cu Black Lives Matter - „Viețile negrilor contează” - n.r.) îți poate aduce concedierea.

O sursă familiară cu incidentele a spus că în cadrul Facebook cultura este deschisă și angajații sunt încurajați să comunice liber în oricare dintre miile de grupuri interne.

Comentarii