Zece marinari turci răpiţi lângă Nigeria

Zece marinari la bordul unei nave de marfă turcești au fost răpiţi de bărbaţi înarmaţi în largul Nigeriei, ne spune AFP.

Share

Lorand Stoica 0 comentarii

16.07.2019 - 18:10

Un oficial al companiei Kadioglu Denizcilik care administrează nava a confirmat pentru AFP aceste informaţii difuzate de Anadolu, adăugând că în momentul atacului la bordul navei Paksoy-I se aflau 18 marinari. Potrivit Anadolu, marinarii turci au fost răpiţi de "agresori înarmaţi".

Potrivit unui comunicat al companiei Kadioglu Denizcilik citat de site-ul de informaţii online Haberturk, nava naviga între Douala (Camerun) şi Abidjan atunci când a fost atacată de hackeri în largul Nigeriei. Potrivit comunicatului, nimeni nu a fost rănit în timpul răpirii.

Purtătorul de cuvânt al Partidului Justiţiei şi Dezvoltării (AKP), la putere în Turcia, Omer Celik a declarat, într-o conferinţă de presă televizată, că o navă turcească a fost capturată în largul Nigeriei cu membrii echipajului turc la bord.

El a adăugat ca autorităţile turce au urmărit îndeaproape cazul, fără a oferi detalii suplimentare. Răpirile în schimbul unor recompense sunt frecvente în Nigeria. Cel mai mare producător de petrol din Africa a raportat 14 atacuri de piraterie în primul trimestru al acestui an, faţă de 22 în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Biroul Maritim Internaţional (IMB) atribuie această scădere a incidentelor mobilizării mai multor nave militare împotriva piraţilor.

Comentarii