Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Yemen: 15 migranţi etiopieni şi-au pierdut viaţa traversând marea

15 migranţi etiopieni au murit de foame şi sete în timp ce traversau marea între Djibouti şi Yemen, în urma unei defecţiuni survenite la ambarcaţiunea, ne spune AFP.

Share

Lorand Stoica 0 comentarii

31.07.2019 - 20:10

'Peste 90 de migranţi etiopieni au fost blocaţi pe o ambarcaţiune între Djibouti şi Yemen timp de o săptămână, fără hrană sau apă, ceea ce a provocat moartea a cel puţin 15 dintre aceştia', a indicat Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM) pe contul său de Twitter.

Aceşti migranţi au părăsit Djibouti şi intenţionau să ajungă în Yemen, potrivit agenţiei ONU. OIM a adăugat că a preluat un supravieţuitor şi nu poate să-i localizeze pe ceilalţi care au ajuns în circumstanţe neclare pe coastele yemenite.

Migranţi din Cornul Africii trec prin Djibouti înainte de a traversa marea spre oraşul Aden, în sudul Yemenului, ţară afectată de război. De acolo, ei încearcă de obicei să ajungă în ţări bogate din Golf în căutarea unui loc de muncă. Unii nu supravieţuiesc traversării mării, iar alţii ajung în tabere de refugiaţi.

Potrivit ONU, peste 150.000 de migranţi au ajuns anul trecut în Yemen, în pofida conflictului din această ţară. Yemenul este afectat de război de peste patru ani. Rebelii houthi, susţinuţi de Iran şi care controlează capitala Sanaa, luptă cu forţele pro-guvernamentale susţinute militar de Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite.

Comentarii

loading...