Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Liderul chinez Xi Jinping a reuşit: poate să fie preşedinte pe viaţă.

Xi Jinping are voie de-acum să moară preşedintele Chinei

Liderul chinez Xi Jinping a reuşit: poate să fie preşedinte pe viaţă.. Aşa a decis Adunarea Parlamentară de la Beijing.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

Actualizat: 11.03.2018 - 15:21

Adunarea Naţională Populară din China (ANP, forul legislativ chinez) a adoptat duminică un amendament constituţional prin care este abolită limitarea numărului de mandate prezidenţiale, ceea ce îi oferă actualului şef al statului chinez, Xi Jinping, posibilitatea de a rămâne la conducerea ţării şi după anul 2023, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Cu 2.958 voturi pentru, două voturi contra şi trei abţineri, membrii ANP s-au pronunţat pentru schimbarea legii fundamentale. Până acum, Constituţia chineză prevedea o limită de două mandate prezidenţiale de câte cinci ani.

Pentru adoptarea acestui amendament constituţional a fost nevoie de o majoritate de două treimi, conform Agerpres

Comentarii

loading...