21.9 C
București
marți, 6 iunie 2023
AcasăInternaționalXi Jinping, ajuns la al treilea mandat de președinte al Chinei, merge...

Xi Jinping, ajuns la al treilea mandat de președinte al Chinei, merge în vizită la Putin

Xi Jinping, proaspăt reales în cel de-al treilea mandat de președinte al Chinei, va merge în vizită la Putin, deținător, și el, a unei lungi serii de mandate de președinte al Rusiei.

Vizita în Rusia a liderului comunist de la Beijing este anunțată, la data de 13 martie 2023, de agenția rusă TASS, care citează Reuters. Conform acestei surse, președintele Xi ar urma să ajungă la Moscova săptămâna viitoare.

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, avusese o videoconferință cu Xi Jinping în decembrie 2022. Cu acel prilej, Putin l-a invitat pe Xi să viziteze Rusia, în primăvara anului 2023.

China este una dintre ultimele țări care susține Rusia, după ce aceasta, acum un an, a atacat Ucraina. În paralel, tensiunile dintre China și Statele Unite se mențin. Unul dintre subiectele controversate în relația dintre China și Statele Unite este legat de Taiwan. Regimul de la Beijing insistă că această insulă reprezintă un teritoriu al Chinei comuniste, în timp ce, dimpotrivă, Statele Unite consideră Taiwanul o țară separată.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

UE prelungește avantajele comerciale acordate Ucrainei

Suspendarea taxelor la import, a contingentelor și a măsurilor de apărare comercială (cunoscute sub denumirea de „măsuri comerciale autonome") aplicabile exporturilor ucrainene către Uniunea...

Directorul executiv al OpenAI nu intenționează să scoată compania la bursă

OpenAI, compania din spatele ChatGPT, susținută de Microsoft, nu are planuri de a se lista la bursă prea curând, a declarat directorul executiv Sam...

Acțiune Europol de amploare. Au fost confiscate articole vestimentare contrafăcute în valoare de 87 milioane de euro

Europol a efectuat 378 de arestări și a confiscat aproape două milioane de articole false, în valoare de 87 milioane de euro, după o...
Ultima oră
Pe aceeași temă