15.5 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalWSJ: Campaniile prezidențiale din SUA, vizate de hackeri chinezi și iranieni

WSJ: Campaniile prezidențiale din SUA, vizate de hackeri chinezi și iranieni

 

Google spune că atacurile de phishing din China au vizat campania Biden, cele din Iran vizând personalul campaniei Trump.
Angajații care lucrează la campaniile prezidențiale ale lui Donald Trump și Joe Biden au fost vizați de atacuri online venite din Iran și China, a spus Google joi.
Aceste așa-numite atacuri de phishing sunt adesea o încercare de a obține acces la conturile de e-mail online. Ele ridică spectrul unei repetări a campaniei din 2016, timp în care hackerii ruși au furat informații de la angajații democrați și le-au postat online.
Se pare că atacurile nu au avut succes, a declarat Google, o unitate a Alphabet Inc. Compania a sesizat autoritățile federale și utilizatorii vizați despre atacuri, a declarat Shane Huntley, care conduce grupul de contraspionaj intern din Google, cunoscut sub numele de Grupul de Analiză a Amenințărilor.
Campania Biden a fost vizată de un grup din China, cunoscut sub numele de APT 31, a spus domnul Huntley. Acest grup a fost legat de firmele de securitate ale guvernului chinez.
Campania Trump a fost vizată de un grup iranian numit APT 35, a spus el. APT reprezintă o amenințare persistentă avansată, o manieră scurtă folosită de către profesioniștii în domeniul securității cibernetice pentru adversarii sofisticați care sunt susținuți de statele națiuni.Acestea au fost „încercări recente și am văzut câteva obiective în fiecare campanie”, a declarat o purtătoare de cuvânt Google, în timp ce a refuzat să ofere detalii suplimentare despre incidente.
Reprezentanții campaniilor Trump și Biden nu au putut fi imediat contactați.
Microsoft Corp. în octombrie a declarat că cel puțin o campanie prezidențială a Statelor Unite a fost vizată de ciber atacuri legate de guvernul iranian. Acest atac a vizat personalul din campania Trump, potrivit unei surse familiare cu acest aspect.

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Klaus Iohannis a efectuat o vizită la complexul industrial Doosan Enerbility din Changwon, Republica Coreea

Președintele României, Klaus Iohannis, a efectuat miercuri, 24 aprilie 2024, o vizită la complexul industrial Doosan Enerbility din Changwon, Republica Coreea. Din delegația care...

Enigma doctorului Socrates

Un tânăr înalt, brunet și timid stă deoparte și examinează viața din jurul lui pentru a-i da un sens, așa cum îi îndruma Socrate...

EXCLUSIV. Decizia lui Nicușor Dan de a elimina linia STB 336, fiasco în trafic. Locuitorii din Militari, rămași fără autobuz care să-i ducă la...

Locuitorii din cartierul bucureștean Militari au rămas fără singurul autobuz care îi transporta până în fața Spitalului Universitar. Decizia lui Nicușor Dan de a...
Ultima oră
Pe aceeași temă